Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nemecká ministerka zaštítila seminár na "odvykanie" homosexualite
Zdielať na
Zahraničie

Nemecká ministerka zaštítila seminár na "odvykanie" homosexualite

Zdroj: Matt & Helen Hamm/ilustračné

Pod záštitou Ursuly von der Leyenovej z Kresťanskodemokratickej únie Nemecka sa uskutoční kresťanský kongres. Jeho súčasťou je i kontroverzný seminár o "liečení" homosexuality.

Pod záštitou nemeckej ministerky pre záležitosti rodín Ursuly von der Leyenovej sa uskutoční kresťanský kongres. Jeho súčasťou je i kontroverzný seminár o "liečení" homosexuality.

Politička z vládnej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) za to utŕžila kritiku hlavne od opozičných Zelených.

Súčasťou kongresu kresťanskej mládeže Christival 2008, ktorý sa uskutoční od 30. apríla do 4. mája v Brémách, je i seminár, ktorý má údajne ukázať "cesty, ako sa vymaniť z homosexuálnych sklonov".

"Mnoho ľudí kvôli svojim homosexuálnym sklonom trpí. Na seminári ide o príčiny a konštruktívne spôsoby, ako sa homosexuálnych sklonov zbaviť," popisujú organizátori náplň seminára s názvom "Rozumieť homosexualite - šanca k zmene".

Poslanec za Zelených Volker Beck ministerku vyzval, aby záštitu nad akciou zrušila alebo presadila zrušenie seminára. Musí sa vraj dištancovať od "kresťansko-fundamentalistických samozvaných liečiteľov homosexuálov". Zelení chcú ministerku v tejto záležitosti interpelovať v parlamente.

Kongres Christival, ktorého začiatky spadajú do polovice 70. rokov, chce osloviť mladých kresťanov z celého sveta a okrem organizovania rôznych školení si kladie i misionárske ciele. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy