Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vesty pohádzali do mora, vyskákali z lode a utekali pomedzi vystrašených turistov. Unikátne video zachytilo ako utečenci utiekli hliadke
Zdielať na

Vesty pohádzali do mora, vyskákali z lode a utekali pomedzi vystrašených turistov. Unikátne video zachytilo ako utečenci utiekli hliadke

TARIFA / Viac ako 30 migrantov ilegálne priplávalo v gumenom člne k španielskemu pobrežiu. Podarilo sa im uniknúť policajnej lodi a potom sa rozutekali po pláži do blízkeho lesnatého terénu.

Video, ktoré zachytilo celú túto udalosť sa objavilo na internete. Na záberoch je vidieť čln plný väčšinou mladých mužov ako smeruje k pobrežiu. Za sebou má policajnú loď. Akonáhle sa čln priblíži, ľudia na jeho palube začnú odhadzovať záchranné vesty a vyskakovať do vody. Utekajú k pláži, kde na nich neveriacky hľadia zaskočení turisti. Pozrite si galériu z celej udalosti:

​Migranti pristáli pri meste Tarifa, ktoré sa nachádza na južnoo výbežku Pyrenejského polostrova. Utečenci zrejme preplávali Gibralarskou úžinou, ktorá oddeľuje európsku pevninu od severoafrického Maroka a ktorá sa v poslednej dobe stáva významnou trasou ilegálneho prenikania do Európskej únie.

V porovnaní s vrcholom migračnej krízy v roku 2015 sa celkový počet migrantov citeľne znížil. Tento rok sa ich na pobrežie Európy dostalo okolo 55 tisíc, čo je menej ako polovica za rovnaké obdobie vlaňajšieho roku, uviedla Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM). Španielsko nedávno prekonalo Taliansko ako migrantmi preferovaná destinácia. Tento rok ich tam podľa španielskeho ministerstva vnútra prišlo zatiaľ 17 tisíc. To je dvojnásobok v porovnaní s vlaňajším rovnakým časovým úsekom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy