Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Firma Lacoste prehrala spor so zubármi ohľadne loga
Zdielať na
Zahraničie

Firma Lacoste prehrala spor so zubármi ohľadne loga

Francúzska firma vyrábajúca luxusné športové oblečenie Lacoste prehrala súdny spor s dvoma britskými zubármi, ktorých zažalovala kvôli ich logu.

Francúzska firma vyrábajúca luxusné športové oblečenie Lacoste prehrala súdny spor s dvoma britskými zubármi, ktorých zažalovala kvôli ich logu.

Kabinet dentistov totiž skrášľuje zelený krokodíl, ktorý sa podobá slávnemu emblému Lacoste. Britská justícia však usúdila, že je nemožné spájať či zameniť zubársku ordináciu kvôli podobnému logu s odevnou značkou.

Zubári v septembri 2004 požiadali o registráciu svojho loga v podobe zeleného krokodíla, ktorého tvár je dosť podobná tomu na značke firmy Lacoste, iba nemá biele šupiny ani otvorenú červenú tlamu. "Páčil sa nám obrázok krokodíla kvôli prirodzenému myšlienkovému spojeniu so zubami," vysvetlil jeden z dentistov Simon Moore zo západoanglického Cheltenhamu.

 

Právnici Lacostu sa však postavili proti logu zubárov s tvrdením, že by si ľudia mohli obidva emblémy zamieňať a že ten z Cheltenhamu by tak mohol poškodzovať činnosť francúzskej firmy.

Súd už minulý rok dospel k záveru, že "zubárske služby sú tak odlišné od odievania, že priemerný spotrebiteľ tovaru a služieb, informovaný v rozumnej miere, by sa nemal spliesť." Lacoste sa odvolal, ale odvolací súd nedávno prvý rozsudok potvrdil a nariadil firme zaplatiť súdne trovy vo výške 1450 libier ( približne 60 000 korún), uviedla dnes agentúra AFP.

Zubári vyjadrili v britskej tlači počudovanie nad tým, že "tak veľký medzinárodný podnik sa môže cítiť ohrozený jedným zubárskym kabinetom." Podľa Moora Lacoste "použil kováčske kladivo k rozbitiu orieška." 

René Lacoste, legendárny francúzsky tenista, vyhral v 20. rokoch 20. storočia trikrát slávny parížsky turnaj Roland Garros, dvakrát sa prebojoval do semifinále. Dva razy tiež triumfoval vo Wimbledone i na US Open.

Po skončení svojej aktívnej kariéry založil spoločnosť vyrábajúcu športové odevy s typickou značkou krokodíla.

Zdielať na

Najčítanejšie správy