Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Policajti zachránili život trom psom, vyslobodili ich zo zamknutého auta
Zdielať na

VIDEO: Policajti zachránili život trom psom, vyslobodili ich zo zamknutého auta

Zdroj: Mestská polícia Praha

PRAHA / Na mestskú políciu sa obrátil muž s tým, že v zavretom aute na priamom slnku sú uväznené už niekoľko hodín psy, ktoré v prehriatom prostredí strácajú vedomie. Strážnici rozbili obuškom okno a vyslobodili ich.

​Muž v Prahe kontaktoval tiesňovú linku mestskej polície, pretože mal obavu o život niekoľkých psov. Podľa jeho slov mali byť zvieratá už niekoľko hodín zavreté v zaparkovanom aute.

Horúce počasie, nedostatok vzduchu a tekutín zapríčinilo, že zvieratá začali byť malátne. Strážnici boli na mieste počas niekoľkých málo minút, píše česká polícia na svojom youtube kanáli.

K vozidlu cudzej štátnej poznávacej značky sa nikto z okolia nehlásil. Vnútri sa nachádzali dva psy, ktorí nereagovali na vonkajšie podnety, ležali s vyplazenými jazykmi a veľmi ťažko dýchali. S ohľadom na celú situáciu strážnici vyhodnotili stav ako krízový a okamžite začali konať.

Pomocou teleskopického obušku rozbili okno na aute a malátne psy z rozpáleného auta vyslobodili von. Jeden zo psov nebol schopný chôdze. Potom, čo zvieratám dali vodu,ich stav sa zlepšil. Pri ďalšej kontrole auta začuli strážnici zo zadnej časti ťažké vydychovanie. Pod prepravkami našli tretieho psa menšieho vzrastu.

Na miesto bola privolaná odchytová služba mestskej polície a z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu tiež hliadku štátnej polície. Zhruba pol hodinu potom sa k vozidlu dostavil dvadsaťročný majiteľ.

"Pražská mestská polícia vyzýva naliehavo verejnosť, aby v letných mesiacoch nenechávala v uzavretých priestoroch bez dozoru deti ani zvieratá. Teploty vo vozidle veľmi rýchlo stúpajú až k extrémom a počas krátkej doby hrozí prehriatie organizmu, ktoré môže viesť v krajnom prípade aj k smrti," vyzýva česká polícia.

Situácie, keď je dieťa samé v aute, môžu mať fatálne následky. Čoraz viac takýchto prípadov avizuje polícia v letnom období. Preto sa rozhodli, že spoločne s hasičmi spravia osvetu a rodičov upozornia na hrozby zabudnutia ratolestí v rozpálenom aute. Zároveň ale aj dávajú návod, ako postupovať, ak je niekto svedkom takej situácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy