Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dievčatá oslavovali narodeniny. Opité skončili v nemocnici
Zdielať na

Dievčatá oslavovali narodeniny. Opité skončili v nemocnici

BRNO / Trinásťročné a pätnásťročné dievčatá skolabovali v centre Brna po tom, čo spoločne slávili narodeniny jednej z nich. Pre veľké množstvo vypitého alkoholu je musela sanitka odviezť do nemocnice.

Vo štvrtok okolo devätnástej hodiny sa dve dievčatá potácali veľmi opité po chodníku pri električkovej zastávke na Joštovej ulici. Staršia z dvojice pomáhala vstať svojej kamarátke, ktorá ležala na chodníku. Okoloidúci, ktorí scénu sledovali, privolali strážnikov. Než hliadka prišla, dievčatá sa posadili na lavičku.

"Mladšia z nich ale nevnímala nič z toho, čo sa okolo nej dialo. Staršia kamarátka len podopierala jej bezvládne telo a márne sa snažila udržať vzpriamene jej hlavu," uviedol denníku iDnes.cz hovorca brnianskych strážnikov Jakub Ghanem. Strážnici tak okamžite zavolali sanitku. Po jej príchode náhle skolabovalo aj staršie dievča, ktoré predtým odmietalo povedať, kto im alkohol podal, aj koľko ho vypili. Prípadom sa bude zaoberať aj odbor sociálnej ochrany detí.

"Priznala len to, že sa vracajú z oslavy pätnástich narodenín," doplnil Ghanem s tým, že dievčatá neboli schopné podstúpiť dychovú skúšku.

"Obe záchranári odviezli do neďalekej Detskej nemocnice, podľa oznámenia zdravotníkov na anesteziologicko-resuscitačné oddelenie," podotkol Ghanem.

Či sú dievčatá stále v starostlivosti lekárov, nie je jasné. Hovorca nemocnice Pavel Zara nechcel prípad komentovať kvôli tomu, že sa jedná o deti. Prípadom sa budú ďalej zaoberať štátni policajti, ktorí teraz budú zisťovať, kde sa obe maloleté dievčatá opili a kto im alkohol podal.

Ako potvrdila policajná hovorkyňa Andera Cejnková, bežnou praxou tiež je, že sa pri takých udalostiach dáva podnet odboru sociálnej ochrany detí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy