Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Deti viseli z druhého poschodia. Okoloidúci čakali v napätí pod oknom
Zdielať na

Deti viseli z druhého poschodia. Okoloidúci čakali v napätí pod oknom

CHICAGO / Chodci na ulici v americkom Chicagu zmeraveli od hrôzy, keď zbadali v otvorenom okne na parapete dve malé deti v plienkach. Obe sa chystali preliezť na druhú stranu. Napriek tomu, že ľudia z ulice kričali o pomoc, žiaden dospelý človek sa v okne neukázal.

Otvorené okno a v ňom dve deti, ktoré mohli v okamihu spadnúť z výšky viac ako 6 metrov. Ochromení svedkovia netušili, čo majú robiť. Na pomoc hasičov čakať nemohli. Preto sa najskôr pokúšali kričať na rodičov. Nikto však neprichádzal. “Nožičky sa im hompáľali. Dúfala som, že sa nepustia,” spomína s hrôzou svedkyňa Jennifer.

Dospelí sa preto rozmiestnili pod oknom a k deťom natiahli ruky. Dúfali, že ich chytia alebo aspoň stlmia ich pád. “Vždy, keď sa pohli, zľakla som sa, že padnú a mne sa ich nepodarí chytiť,” opisuje situáciu Denise. 

V tom sa ale objavil muž s rebríkom, ktorý mal vo svojom aute. Pristavil ho k stene a podarilo sa mu vyliezť hore, dostať deti späť do bytu a okno za nimi zavrieť. Hneď potom zavolali svedkovia políciu. “Celý čas sme volali rodičov, alebo susedov, aby prišli deti vtiahnuť dovnútra, lebo vypadnú. Nikto však nereagoval," vysvetľuje Jennifer. 

Polícia pritom zistila, že dospelí sa v byte nachádzali, boli však vo vedľajšej izbe a netušili, že deti preliezli cez otvorené okno. Rodičov už vyšetrujú, deti zatiaľ dali k príbuzným.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy