Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Záchranné zložky evakuovali v centre Prahy viac ako 500 ľudí. Do ulíc unikal plyn
Zdielať na

Záchranné zložky evakuovali v centre Prahy viac ako 500 ľudí. Do ulíc unikal plyn

PRAHA / Desiatky hasičov, policajtov, záchranárov zasahovali pri úniku plynu v centre Prahy. Evakuovať museli viac ako 500 ľudí a doprava skolabovala.

Krátko pred 20:00 hodinou do ulíc vytryskol gejzír plynu do výšky až 10 metrov. Situácia bola veľmi vážna, hrozil totiž výbuch plynu. Zasiahol by 5 ulíc plných domov, reštaurácií a hotelov. Na miesto prišli hasiči, polícia, záchranári a uzatvárali bloky ulíc. 

Záchranárom pomáhal Červený kríž. Traja policajti a dvaja turisti museli vyhľadať pomoc lekárov, pretože sa plynom priotrávili. "Päť osôb bolo intoxikovaných, medzi nimi aj traja policajti, ktorých následne ošetrili a sú naďalej vo výkone služby," uviedol hovorca pražskej polície Jan Rybanský. 

Rodičia s malými deťmi na rukách, alebo turisti vracajúci sa do hotelov museli čakať pred policajnými páskami. Ich frustrácia bola značná. "Som v Prahe 5 hodín, z toho 4 hodiny stojím tu a čakám, až ma pustia na izbu, hrozné," sťažoval sa turista z USA. "Potrebujeme sa dostať do hotela a vziať si veci, pretože o pár hodín odlietame. Asi lietadlo nestihneme," vraví ďalšia turistka z Japonska. 

Hasiči medzičasom uzatvorili prívody plynu a plynári analyzovali miesto úniku, ku ktorému došlo najskôr pri výkopoch a výmenách potrubia. Až okolo polnoci boli namerané hodnoty plynu bezpečné na to, aby ľudí pustili za pásky. 

Pozrite si archívnu reportáž o výbuchu plynu v byte: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy