Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Po stroskotaní lode v Thajsku, hlásia úrady stále desiatky nezvestných. Dramaticky rastie aj počet obetí
Zdielať na

Po stroskotaní lode v Thajsku, hlásia úrady stále desiatky nezvestných. Dramaticky rastie aj počet obetí

BANGKOK / Turistická loď prevážajúca 105 ľudí sa vo štvrtok prevrátila v Thajsku. Najmenej 29 ľudí je stále nezvestných. Úrady hlásia zatiaľ až 38 mŕtvych. Podľa záchranárov sa ale počet bude stále zvyšovať. Loď stroskotala pri známom ostrove Phuket.

Na palube lode sa nachádzalo podľa doposiaľ zistených informácii 105 pasažierov. Tridsaťosem ľudí je podľa úradov a záchranárov mŕtvych. počet obetí ale stále rastie. Dvadsaťsedem cestujúcich je stále nezvestných. Či sa na lodi nachádzali aj nejakí Slováci známe zatiaľ nie je. Podľa českej diplomacie medzi cestujúcimi pravdepodobne neboli ani Česi. Podľa všetkého, loď prevážala len čínskych turistov. 

Hovorca thajského námorníctva sa vyjadril, že niektoré obete boli vylovené z mora, a niektoré vytiahnuté z vraku lode. Rozdiel v číslach medzi obeťami nastal, keď potápači našli v lodi na morskom dne veľké množstvo tiel. Úrady nepredpokladajú, že by niekto z nezvestných mohol prežiť. Loď Phoenix sa potopila 7 kilometrov od ostrova Phuket. Vlny dosahovali výšku až 5 metrov, pričom loď klesla do hĺbky 40 metrov.  

Na palube malo byť 105 pasažierov - 93 turistov, jeden turistický sprievodca a 11 členov posádky.  Podľa správ z 5. júla sa záchranárom podarilo zachrániť 48 ľudí, ktorých vyzdvihla rybárka loď. 

 V oblasti sa ale prevrátila ešte jedna výletná loď. Všetkých 39 turistov z Číny a Európy bolo zachránených a momentálne sa už nachádzajú na pevnine.  

​Nehody spolu ale nesúvisia. Lode sa zrejem potopili kvôli zlému počasiu, ktoré rozbúrilo hladinu vody. Úrady avšak pred zlým počasím varovali dostatočne včas. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy