Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Muž napadol vo vlaku mladé dievčatá z Británie
Zdielať na

VIDEO: Muž napadol vo vlaku mladé dievčatá z Británie

BRATISLAVA / Na sociálnej sieti začalo kolovať video, ktoré zachytáva konflikt medzi turistkami z Veľkej Británie a starším mužom hovoriacim po slovensky. Muž ich po slovnej výmene názorov aj fyzicky napadol.

V rýchliku z Budapešti do Prahy bolo poriadne rušno a dokonca padali facky a päste. Skupinka mladých dievčat na slovensky hovoriaceho muža nebude spomínať v tom najlepšom. Video z mobilného telefónu skončilo aj na sociálnej sieti a začalo rýchlo kolovať po internete. Niektorí diskutujúci hovoria o medzinárodnej hanbe a, že Slováci sa opäť raz ukázali v tom " najlepšom svetle".

Jedna z napadnutých žien opísala celú situácia. "Mali sme úžasné prázdninové cestovanie po Európe, až kým si k nám vo vlaku na trase z Budapešti do Prahy neprisadol Slovák, ktorý mal sedadlo vedľa nás a fyzicky nás napadol, Chcel aby sme odišli, a to viac krát. Natočila som si ho preto na video," opísala začiatok konfliktu jedna zo žien.  

​​Na videu je vidieť, ako po slovnom konfliktu starší pán zaútočí na mladé dievča. Jej kamarátky ju ihneď začnú brániť. V jednom okamihu mu jedna dokonca zozadu uštedrí facku. Muža to ale ešte viac rozzúrilo. Stále ale nie je úplne jasné, čo presne konfliktu predchádzalo, a ako, a prečo vlastne vznikol. "Muža z vlaku nevyviedli až do príchodu polície, ktorá od neho vyžadovala, aby zaplatil 40 eurovú pokutu a bol premiestnený do samostatného kupé ďalej od nás," pokračovala. 

"Môžeme potvrdiť, že do vlaku bola privolaná polícia k skupinke anglicky hovoriacim cestujúcim a k jednému slovensky hovoriacemu cestujúcemu. Policajná hliadka spor vyriešila a cestujúci bol preložený do iného vozňa. Vlak z tohto dôvodu meškal 5 minút," vyjadrili sa Železnice Slovenskej republiky. 

Pozrite si  video o tom ako napadli vodiča bejzbalkou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy