Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlatý retríver sa stal hrdinom. Zaútočil na nebezpečného hada
Zdielať na

Zlatý retríver sa stal hrdinom. Zaútočil na nebezpečného hada

ANTHEM / Šteniatko zlatého retrívera - Todd, sa odvážne vrhol medzi štrkáča a svoju majiteľku. Zachránil jej život a ona následne zachránila jeho.

Paula Godwin  miluje turistiku od detstva. Vybrala sa preto na poriadnu túru a vzala aj svojich dvoch psíkov. Toda a Kúpra.  "Všetko bolo perfektné, ticho a minimum turistov," povedala majiteľka psov. Lenže samota bola len zdanlivá. V tráve číhalo skrútené nebezpečenstvo. Našťastie jej psík bol pozornejší ako ona."Videla som, že niečo zacítil pri mojej nohe a vtedy som začula ten hadí zvuk,"  opisovala situáciu. 

Štrkáč bol ale extrémne blízko. A zaútočil. Lenže v tej istej sekunde medzi Pólu a hada skočil Tod. "Chúďatko moje, cítila som sa veľmi zle, keď som počula to bolestivé skučanie," povedala Paula. Vzala rýchlo psíka na ruky a utekala k autu. A rovno k veterinárovi. Cestou ešte stihla varovať ostatných, že v tráve je obrovský had. "Veterinár mi povedal, že som urobila to najlepšie, čo som mohla," uviedla.  Už o desať minút neskôr dostal psík protijed, lieky a všetku potrebnú opateru. Podľa veterinára bude ešte pár dní opuchnutý, ale vyzdravie. "Neviem, či ma Tod zámerne zachránil, ale je mojím hrdinom," dodala na záver majiteľka psa. 

Pozrite si archívnu reportáž o chladení zvierat v zoo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy