Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ochranári riešia obrovský účet za telefón. SIM kartu mal bocian, ktorý odletel do Sudánu
Zdielať na

Ochranári riešia obrovský účet za telefón. SIM kartu mal bocian, ktorý odletel do Sudánu

Archívna reportáž

VARŠAVA / Prírodovedci z organizácie Grupa EkoLogiczna sa zaoberajú aj monitorovaním bocianov. Momentálne ale riešia kuriózny problém. Musia totiž zaplatiť obrovskú sumu za telefón.

V monitorovacom prístroji sa nachádza SIM karta na určenie polohy a dráhy letu vtáka. Bocian podľa záznamov preletel 6000 kilometrov a dostal sa až do Sudánu, odkiaľ o majestátnom vtákovi prestali na konci apríla chodiť informácie. 

Ochranári sa domnievali, že došlo k poruche a Kajtek, ako sa bocian volal, priletí jednoducho naspäť. Aké veľké muselo byť ich prekvapenie, keď im došiel účet za telefón s enormnou sumou, okolo 2500 eur. Na výpise z účtu bolo vidieť, že niekto uskutočnil 20 hodín miestnych hovorov a keďže je nepravdepodobné, že by volal samotný vták, prírodovedci predpokladajú, že SIM karta bola z prístroja ukradnutá a použitá na súkromné účely. 

Telefonovanie z poľskej karty v afrických krajinách nie je lacné a hoci karta bola ukradnutá, organizácia bude podľa reflex.cz musieť účet za telefón zaplatiť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy