Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zaspala na nafukovačke, odnieslo ju do mora. Našli ju po 21 hodinách
Zdielať na

Zaspala na nafukovačke, odnieslo ju do mora. Našli ju po 21 hodinách

KRÉTA / Ruská turistka má dovolenkový zážitok, na ktorý nezabudne do konca života. Dôvod je ten, že ju takmer stále jej vlastný. Chcela si oddýchnuť a tak si zobrala nafukovačku a išla relaxovať do vĺn. Dopadlo to tak, že zaspala a odnieslo ju na otvorené more.

Dovolenkárka z Ruska, 55-ročná Oľga Kuldo na mori napokon strávila celých 21 hodín, kým ju zachránila loď agentúry Frontex. Na priamom slnku sa kompletne spálila, ale našťastie sa jej okrem toho nič vážnejšie nestalo.

https://twitter.com/EdRoodbeen/status/1012700826068926464

Lode agentúry Frontex križujú more a pátrajú po nelegálnych migrantoch, ktorí sa snažia na vratkých člnoch priplávať k pobrežiu gréckeho ostrova. Namiesto nich ale posádka objavila nafukovačku so ženou, ktorá potrebovala zachrániť.

Oľga Kuldo podľa denníka Daily Mail pochádza z mesta Zelenograd v Rusku. Dovolenkovala v turistickej oblasti, ktorá sa nachádza na severnej časti ostrova. Na nafukovačke strávila celú noc.

frontex

​Z mora ju vytiahli spálenú až na druhý deň po zmiznutí. Záchranný čln ju priviezol späť na pobrežie, kde ju previezli do nemocnice pre problémy so srdcom, s podchladením a úpalom. Turistka trávila dovolenku na Kréte so svojím manželom a dcérou. Tá na sociálne siete po nájdení jej matky napísala, že zázraky sa dejú.

Podcenenie rizika je dôsledkom vážnych zranení a niekedy aj smrti. Nadšenie pre hory podcenili aj dve turistky na populárnych ferratách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy