Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena mala silné bolesti v podbrušku a nekontrolovane priberala. Lekár jej objavil šokujúci nález
Zdielať na

Žena mala silné bolesti v podbrušku a nekontrolovane priberala. Lekár jej objavil šokujúci nález

MONTGOMERY / Najprv začala nekontrolovateľne priberať a následne sa u nej objavili šialené bolesti v oblasti podbruška. Pacientka preto vyhľadala lekára, ale ten dlho nevedel prísť na to, čo sa v jej tele deje. Až po niekoľkých mesiacoch a detailnejších vyšetreniach zostali všetci šokovaní. Žena mala na vaječníku cystu veľkú ako melón.

Žene menom Kayla sa trápenie začalo ešte minulý rok a diagnóza jej postupne znemožňovala vykonávať bežné denné aktivity. "Ani k autu som sa nevedela dostať," opísala svoj vtedajší zdravotný stav. Lekári jej preto odporučili, aby schudla, že tým by komplikácie mali ustúpiť.  "Snažila som sa zhodiť celé mesiace, ale márne. Stále som len priberala," pokračovala Kayla.

Navyše sa 30-ročná pacientka nevyhla ani nepríjemným otázkam od okolia. "Išli sme na večeru a ľudia sa ma pýtali, či čakám dvojičky. Bola som z toho už zničená," opisovala reakciu ľudí. V máji sa ale bolesti tak zhoršili, že Kaylina matka zakročila a vzala ju k špecialistovi. Po sérií testov, zostali všetci šokovaní. Jej problémom bola obrovská cysta.

Cysta stále rástla až dosiahla celkovú váhu vyše 22 kilogramov. Ani lekár sa s takou obrovskou cystou vo svojej praxi ešte nestretol. "Táto bola jedna z najväčších, aké som vôbec videl, že sa operovali," povedal ošetrujúci lekár Gregory Jones. Operácia napokon dopadla na jednotku. Celú cystu sa podarilo odstrániť a pacientka sa po zotavení môže vrátiť k svojmu predchádzajúcemu životu. A podľa jej slov aj k oblečeniu.

Pozrite si archívnu reportáž o unikátnej operácií: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy