Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík sa rozhodol pomstiť šéfovi. Ako zbraň si vybral granáty z 2. svetovej vojny
Zdielať na

Mladík sa rozhodol pomstiť šéfovi. Ako zbraň si vybral granáty z 2. svetovej vojny

Zdroj: Policie ČR

SLOBODNÉ HEŘMANICE / Na dom a firmu svojho zamestnávateľa zaútočil mladík s granátmi. Ten pochádzal ešte z 2. svetovej vojny. Svojim útokom sa tak chcel pomstiť za mzdu, ktorú mu šéf (ne)vyplatil.

Celý incident sa odohral ešte v apríli. Podľa majiteľa poľnohospodárskej firmy dostal menej peňazí, pretože mal pomalý prístup k povinnostiam. Dvadsaťštyriročný mladík pracoval vo firme na dohodu, staral sa o dobytok. Ako pomstu si ale zvolil útok granátom na firmu a dom šéfa, ktorý pochádzal z obdobia 2. svetovej vojny. K útoku došlo v českej obci Slobodné Heřmanice.  

"Najskôr hodil odistený granát k zaparkovanému autu pri dome svojho zamestnávateľa. Granát ale, našťastie, nevybuchol. Muž sa preto premiestnil o 300 metrov ďalej k areálu firmy, a tam hodil ďalší granát. Ten už ale vybuchol a poškodil nehnuteľnosti v okolí. V tú chvíľu sa našťastie nenachádzali ľudia v areáli," opísal Vítek.  

Policie ČR

​Polícia už muža zadržala. Okrem útoku granátom má na svedomí aj s 23- ročným kamarátom krádež terénneho auta, ktoré patrilo taktiež jeho zamestnávateľovi. S autom úmyselne nabúral do policajného auta stojaceho pre budovou polície. S nabúraním autom išli následne do lesa, kde sa ho snažili podpáliť. Pôvodne ho vraj ale chceli utopiť v lome. Odkiaľ mal 24- ročný mladík granát polícia neuviedla, prípad stále vyšetrujú. Podľa kriminalistu z mesta Bruntál Petra Vítka, obom mužom teraz hrozí až 5 rokov za mrežami.

Pozrite si archívnu reportáž o chlapcovi, ktorý búchal palicou do granátu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy