Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Večerná policajná naháňačka. Unikajúceho vodiča prenasledovala desiatka policajtov
Zdielať na

Večerná policajná naháňačka. Unikajúceho vodiča prenasledovala desiatka policajtov

BRATISLAVA / Desiatka policajtov prenasledovala unikajúce vozidlo s podozrivým mužom od Pezinka do Bratislavy a naspäť. Muž s vozidlom zastavil až potom ako po ňom strieľali.

Policajti začali podozrivé vozidlo prenasledovať na Púchovskej ulici v Bratislave krátko po 19. hodine večer. Biely Ford s bratislavským evidenčným číslom najprv vysokou rýchlosťou unikal smerom do hlavného mesta. Na Račianskej ulici sa mal otočiť, v protismere išiel späť na Pezinok. "Pre podozrenie zo spáchania prečinu krádeže vodičom uvedeného vozidla bola prostredníctvom operačného strediska vyhlásená generálna výzva o jeho prenasledovaní," uvádza hovorkyňa polície Veronika Slamová v písomnom vyjadrení.

Vodič, napriek výzvam, policajtov nerešpektoval a bezohľadnou jazdou ohrozoval život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Na križovatke ulíc Detvianska – Púchovská prišlo k zrážke unikajúceho vozidla s osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia, no vodič aj napriek tomu pokračoval vo svojej nebezpečnej jazde v smere do obce Svätý Jur. V tom čase ho už prenasledovalo viac policajných hliadok. Tie boli nútené na zastavenie vozidla použiť služobnú zbraň.

Vodič nereagoval na dva varovné výstrely, policajti tak boli nútení streliť do vozidla.  Jeden z policajtov trikrát vystrelil na pravú zadnú pneumatiku unikajúceho vozidla. Pred Pezinkom sa policajtom podarilo unikajúce vozidlo zablokovať a služobným motorovým vozidlom mu zabrániť v pokračovaní v jazde. Bočné okno bolo rozbité a pravý blatník mal stopy po náraze. 

Nereagoval ani po zastavení vozidla

Vodič ale ani po zastavení nemienil reagovať na výzvy policajtov a s vozidlom sa dokonca pohol smerom na policajtov. "Z tohto dôvodu jeden z policajtov ihneď použil hrozbu zbraňou, na čo muž začal manipulovať s neznámym predmetom pod volantom. Nakoľko vzniklo podozrenie, že môže mať pri sebe zbraň a opätovne sa pohol s vozidlom dopredu, ďalší z policajtov použil služobnú obrannú tyč na rozbitie okna na vodičových dverách," uvádza Slamková v správe. Muž ale naďalej odmietal vystúpiť z uzamknutého vozidla, preto museli policajti voči nemu použiť donucovacie prostriedky. Keďže pri zatýkaní kládol odpor, policajti ho spacifikovali. Portál Aktuality.sk zverejnil videozáznam, na ktorom je vidieť, ako sa unikajúci vodič pokúša pohnúť s autom smerom na policajtov. 

S použitím donucovacích prostriedkov spôsobili policajti mužovi poranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Strelné zranenie nemal. "Záchranári na mieste ošetrili muža, ktorý utrpel úraz hlavy a transportovali ho do nemocnice v Starom meste," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Počas lekárskeho ošetrenia bol muž naďalej agresívny a fyzickým útokom utrpeli policajti viaceré zranenia.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy