Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž, ktorý strieľal po koscoch sa na súde priznal a svoj čin oľutoval, sudcu to neobmäkčilo
Zdielať na

Muž, ktorý strieľal po koscoch sa na súde priznal a svoj čin oľutoval, sudcu to neobmäkčilo

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici vo štvrtok ráno priviezli 39-ročného muža, ktorý v pondelok strieľal po koscoch. Muž zasiahol vzduchovkou jedného z mužov, ktorému museli ruku ošetriť v nemocnici. Navyše vytiahol zástavu s hákovým krížom. Po vznesení obvinení súd rozhodoval o väzbe. Prokurátor totiž žiadal väzbu, aby muž nemohol pokračovať v trestnej činnosti.

Na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici priviedli 39-ročného Martina krátko pred desiatou hodinou. Výsluch u sudcu dlho netrval, muž všetko priznal a svoje správanie oľutoval. Tvrdil, že si streľbu veľmi nepamätá, bol vraj pod vplyvom alkoholu. Sudca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní, z budovy súdu ho tak policajti eskortovali s putami na rukách do Ústavu na výkon väzby.

Muž strieľal zo vzduchovky z balkóna bytu po koscoch mestskej firmy, pričom jedného zasiahol do ruky. Navyše, vyvesil zástavu s hákovým krížom. Polícia muža obvinila z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, ale aj z výtržníctva. Už v roku 2007 bol za podobné skutky odsúdený na sedemmesačný nepodmienečný trest, bol jedným z účastníkov neofašistického stretnutia v Tureckej.

Streľba vystrašila partiu koscov mestskej firmy začiatkom týždňa. Piati chlapi sa ukryli za auto, no jedna rana zasiahla 43-ročného Vladimíra do ruky. Počas domovej priehliadky našli policajti okrem zástavy s hákovým krížom, ktorou mával z balkóna aj ďalšie extrémistické materiály. Hrozí mu až trojročné väzenie.

Okrem národnej kriminálnej agentúry sa o 39-ročného útočníka zaujíma aj banskobystrická polícia. Tá ho totiž obvinila z útoku na verejného činiteľa. Krátko po streľbe sa totiž stihol vyhrážať zabitím aj policajtom, ktorí preňho prišli.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy