Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hasiči zasahovali pri požiari bytu v Martine
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri požiari bytu v Martine

MARTIN / V jednom z bytov na Družstevnej ulici vypukol požiar bytu. Ľudia z vchodu vôbec netušili, že v byte ich susedy horí, všimli si to až robotníci, ktorí pracujú na vedľajšom paneláku.

Hasiči z Martina spolu s dobrovoľnými hasičmi z Turian v piatok zasahovali  pri požiari bytu na 4. poschodí. Požiar vypukol na Družstevnej ulici v Martine a všimli si to až robotníci. "Prišli sme sem ako každé ráno, vybaľovali sme si veci. Kolega začal kričať, že sa v byte dymí," opísal situáciu Vladimír Kňazko, jeden z robotníkov. 

Robotníci hneď začali situáciu riešiť. Bežali k domu, kde sa rozpútal požiar a zalarmovali celú bytovku."Kolega zavolal hasičov a potom prišli aj policajti,"  pokračoval Vladimír. Na mieste našli ženu, ktorá žiaľ, už nejavila známky života. Susedia pani 86-ročnej Oľgy nám povedali, že sú z jej smrti veľmi zronení. Je im ľúto, že sa s ňou už nikdy nestretnú, aby sa mohli spolu porozprávať. "Po príchode sme zistili, že ide o veľmi zadymení byt. Keď sme sa do bytu dostali a bol odvetraný sme našli jednu mŕtvu osobu," povedal veliteľ zásahu hasičov z Martina Jozef Genšor. 

Odborníci zisťujú prečo vlastne začalo horieť v byte, kde sa stala tragédia. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

Pozrite si archívnu reportáž o policajnej naháňačke: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy