Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Strelec v americkom denníku si redakciu vybral zámerne. Zabil piatich ľudí
Zdielať na

Strelec v americkom denníku si redakciu vybral zámerne. Zabil piatich ľudí

Zdroj: Twitter/Emily Le Coz

WASHINGTON / V redakcii denníka The Capital v meste Annapolis v americkom štáte Maryland došlo k streľbe. Útok si podľa prvotných informácií vyžiadal najmenej štyroch mŕtvych a ďalších 20 zranených. Neskôr potvrdila polícia piatich mŕtvych a dve ľahko zranené osoby. Polícia si tiež myslí, že si strelec vybral denník zámerne.

Na mieste zasahovalo množstvo policajtov. Na miesto prišla aj zvláštna jednotka pyrotechnikov, ktorí okolie aj samotnú budovu prehľadávajú pre možné výbušniny. 

https://twitter.com/MariettaPosts/status/1012424015879835648

Hovorkyňa mesta Annapolis uviedla, že útočníka polícia zadržala, teraz ho vypočúvajú. Televízia NBC News s odvolaním na svoje zdroje uvádza, že útočníkom je beloch, ktorý pri útoku zrejme použil brokovnicu. Okolie redakcie ostalo aj po čine uzatvorené a polícia vyzvala ľudí, aby sa k miestu nepribližovali. 

Polícia v tomto prípade vylúčila terorizmus, hoci novinám sa prostredníctvom sociálnych sietí často vyhrážali. Niekoľko hodín po incidente vyšetrovatelia zverejnili aj zoznam obetí. Ramos zavraždil troch novinárov, jednu novinárku a obchodnú asistentku.

Vybavoval si účty

Tridsaťosemročného útočníka podľa doterajších informácií k útoku motivoval dlhoročný spor s redakciou. Jarrod Ramos vošiel do budovy, v ktorej denník sídli a zápalil dymovnice. Vzniknutý chaos využil na to, aby sa dostal do redakcie. Cez sklenené výplne začal páliť do davu. Zamestnanci boli údajne zodpovední za ohováranie, ktoré bolo predmetom sporu dlhé roky. Páchateľ kauzu, ktorá sa vliekla roky už nezvládal a rozhodol sa ju riešiť zbraňou. 

Ešte v roku 2012 zažaloval Ramos noviny za ohováranie. V roku 2015 ale súdy dali za pravdu redakcii, čo v strelcovi ešte viac podnietilo zlosť.

https://twitter.com/BreakfastNews/status/1012429705104879617

Súvisiace články

Najčítanejšie správy