Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Fastfood ponúkol Ruskám odmenu za otehotnenie s futbalistom
Zdielať na

Fastfood ponúkol Ruskám odmenu za otehotnenie s futbalistom

Zdroj: pixabay

MOSKVA / Moskovská odbočka amerického fastfoodu Burger King vyvolala v Rusku rozruch reklamou, v ktorej sľúbila lákavú odmenu Ruskám, ktoré otehotnejú so zahraničným futbalistom. Oznámili to ruské médiá. Po protestoch sa spoločnosť ospravedlnila a kampaň stiahla. Rusko v týchto dňoch hosťuje výkvet svetového futbalu na majstrovstvách sveta, ktoré usporadúva jedenásť ruských miest.

"Ženy, ktoré získajú tie najlepšie futbalové gény, ich budú môcť odovzdať budúcim generáciám ruského futbalu," stálo v reklame. Odmenou tehotným mali byť tri milióny rubľov (milión korún) a doživotnú bezplatný prísun fastfoodovej produkcie.

Kampaň vyvolala protesty ruských feministiek a značnej časti verejnosti. Kritici sa sťažujú, že v zahraničí sú Rusky vydávané za dravé lovkyne nadbiehajúce svojim zahraničným obetiam.
.

Niektoré články ruských médií ale takú povesť utvrdzujú. Podľa denníka Moskovskij komsomolec sa mnoho ruských žien snaží využiť futbalový šampionát k chvíľkovej známosti s cudzincom, prípadne i na vyhľadanie životného partnera. "Ľsti lásky: ruské krásavice lovia zahraničných fanúšikov" nadpísal list svoju reportáž.

K zoznámeniu vraj využívajú Rusky viacero metód. Niektoré sa vopred na internete prihlásia do fanúšikovských skupín, kde nie je účasť anonymná a podvody nie sú časté. Tam si potom vytipujú možného partnera. Iné využívajú preplnenosť ruských hotelov a ponúkajú on-line ubytovanie, avšak rovno s dámskou spolubývajúci. Stáva sa tiež, že Rusky sa hlási ako dobrovoľné organizátorky, aby sa dostali bližšie k futbalovému dianiu.

.

Cieľ svojho snaženia Rusky neskrývajú, napísal Moskovskij komsomolec. "Vidieť futbal a nadviazať tiež príjemné známosti," povedala novinám Moskovčanka Ella. Jej kolegyňa Lena zo Samary bola ešte otvorenejšia: "Vydať sa, samozrejme".

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy