Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pre zadržaného Kočnera aj Ruska žiadajú väzbu
Zdielať na

Pre zadržaného Kočnera aj Ruska žiadajú väzbu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na policajné prezídium prišiel vo štvrtok v skorých ranných hodinách advokát Mariána Kočnera Martin Pohovej a Pavol Rusko spolu so svojím advokátom Marekom Parom. Všetci boli na slová pomerne skúpi. Na policajné prezídium prišiel Rusko vypovedať v kauze zmeniek.

Podnikateľa Mariána Kočnera v stredu zadržala polícia. "Úrad špeciálnej prokuratúry môže potvrdiť, že M. K. bol zadržaný vo veci týkajúcej sa zmeniek. V súčasnosti sa realizujú úkony, preto sa nebudeme k veci vyjadrovať," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Advokát Mariána Kočnera Martin Pohovej uviedol, že jeho klient je v poriadku, nebol ošetrený, no musel si doniesť lieky na alergiu. Noc v policajnej cele podľa neho strávil Kočner v poriadku.

Polícia na svojej facebookovej stránke uviedla, že bol na Kočnera a na Ruska spracovaný návrh na väzobné stíhanie. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky finančnej polície obvinil osoby M.K. a P.R. z trestného činu falšovanie, pozmeňovanie a neoprávnená výroba peňazí a cenných papierov v jednočinnom súbehu so zločinom marenie spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Obidve osoby boli zadržané a je na nich spracovaný podnet na väzobné stíhanie," uvádza sa v stanovisku polície. 

Na policajné prezídium krátko po Pohovejovi prišiel aj Pavol Rusko spolu so svojím advokátom Marekom Parom. Rusko sa pred novinárov postavil a vyjadril sa iba v krátkosti. "Keďže mám skúsenosti s výpoveďami pred novinármi, pokiaľ ide o hodnotenie zo strany orgánov činných v trestnom konaní. Prišli sme dobrovoľne na výsluch, na ktorom sme sa včera dohodli, kategoricky odmietnuť akúkoľvek vinu a uviesť veci na pravú mieru," uviedol Rusko pred novinármi a na otázky viac neodpovedal.

Krátko po tom, ako Rusko šiel vypovedať vyšiel von a jeho právny zástupca uviedol: "Výsluch bol prerušený na nevyhnutnú dobu z dôvodu našich námietok. Podľa Informačnej smernice Európskej únie sme vzniesli námietky, vyšetrovateľ o tom musí rozhodnúť, a to si vyžaduje určitý čas," povedal Para s tým, že by to malo trvať len niekoľko minút. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy