Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na dvore na ňu zaútočil besný rys. Zadusila ho holými rukami
Zdielať na

Na dvore na ňu zaútočil besný rys. Zadusila ho holými rukami

Zdroj: Instagram/martinpijak

HART COUNTRY / Drámu na dvore v americkom meste zažila 46-ročná DeDe Phillips. Strážila doma vnučku, keď ich na dvore napadol besný rys. Neváhala a zadusila ho holými rukami.

Žena si lepila na auto samolepku s nápisom "Ženy, ktoré sa chovajú slušne, zriedkakedy menia históriu," zatiaľ čo jej 5-ročná vnučka spala. Chcela si výsledok svojej práce odfotiť, tak si išla do domu pre telefón. Keď sa vrátila k autu, zarazila sa, pretože susedov pes zúrivo štekal, opisuje situáciu portál CBS46. Až vtedy spozorovala rysa, ktorý stál iba pár krokov od nej a uprene ju pozoroval. 

Phillips stihla šelmu ešte vyfotiť, na čo rys vykročil smerom k nej. "Akonáhle urobil prvý krok, vedela som, že mám problém," uviedla pre miestne média DeDe. Zdravý jedinci totiž rozhodne nevyhľadávajú ľudské obydlia a už vôbec neútočia na ľudí. Phillips našťastie strávila detstvo v prírode a vedela, čo bude nasledovať. "Útočí na krčnú tepnu," povedala. A presne to aj besný rys urobil. Ženu našťastie ale len poškrabal na tvári a pohrýzol ju do ruky. 

https://www.facebook.com/kpassoth/photos/a.656358491069666.1073741827.102021246503396/1754033931302111/?type=3&theater

Žene sa podarilo chytiť zviera oboma rukami okolo krku a nemala inú možnosť ako zovretie nepoľaviť. Počas celého útoku žena nevydala ani hláska. Bála sa totiž, aby neprebudil malú vnučku. "Modlila som sa, aby neprišla k dverám," dodala. Po tom, ako rys skonal, zavolala DeDe políciu. Na miesto prišli aj veterinári, ktorí následne potvrdili, že rys bol nakazený besnotou. Jeho telo na mieste spálili.

Napadnutá žena teraz dostáva pravidelne vakcíny, aby neochorela. 

Pozrite si archívnu reportáž o besnote v osadách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy