Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lekár vyšetroval na pohotovosti údajne pod vplyvom návykových látok, na krku má obvinenie
Zdielať na

Lekár vyšetroval na pohotovosti údajne pod vplyvom návykových látok, na krku má obvinenie

LUČENEC / V pondelok polícia prijala informáciu, že na lučeneckej pohotovosti slúžil lekár, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Situáciu preto okamžite preverili. Vyšetrujúci lekár ale odmietol fúkať a aj odber krvi, ktorý by ukázal či pod vplyvom alkoholu naozaj slúžil. V utorok ho obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Na lekára sa sťažovala pacientka, ktorá v pondelok večer prišla na pohotovosť do Lučenca. Podľa jej slov sa jej správanie lekára od začiatku nepozdávalo.

"Absolútne nebol oblečený ako doktor, mal roztrhané gate, obyčajnú károvanú košeľu. Bolo zjavne vidieť, že je pod vplyvom alkoholu, lebo ho tackalo a artikulácia nula bodov,"  povedala žena pre TV JOJ. Počas vyšetrenia ju údajne 71- ročný lekár nepustil ani k slovu a jeho artikulácia bola veľmi zlá. Pacientka ďalej povedala, že si nenechala radšej pichnúť ani injekciu a vybrala si len lieky, ktoré chcela. Ďalšie dvoje, ktoré jej lekár predpísal si nevybrala. 

Žena podozrivé správanie lekára nahlásila polícii, no tá ju najskôr prepojila na číslo záchrannej zdravotnej služby 112. Žene ale povedali, že oni kompetencie na vyriešenie tohto problému nemajú. Prípad následne vzala do svojich rúk polícia a začala s jeho preverovaním. "Podozrivý sa po riadnom poučení a výzve odmietol podrobiť vykonaniu dychovej skúšky na zistenie alkoholu v dychu, ako aj odberu biologického materiálu, čím sa pri výkone zamestnania odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie, či nie je ovplyvnený návykovou látkou," uviedla hovorkyňa Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Lekára polícia zadržala a obmedzili mu osobnú slobodu. V utorok voči nemu vzniesli obvinenie. Celý prípad sa rieši v superrýchlom konaní. Obvinený lekár je stále v policajnej cele. Už v stredu by mal predstúpiť pred sudcu, ktorý mu za tento prečin určí aj trest. Lučeneckú pohotovosť prevádzkuje do 1.júla súkromná firma. Po zásahu policajtov zabezpečili náhradného lekára.

Prevádzkovateľka nám mimo kamery povedala, že ide už o tretí podobný incident s tým istým lekárom, z tohto dôvodu bude kontaktovať aj lekársku komoru.

Pozrite si archívnu reportáž ako bude po novom fungovať lekárska služba prvej pomoci:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy