Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za zranenie nákupným vozíkom zažalovala nákupné centrum. Vysúdila viac ako 38 miliónov eur
Zdielať na

Za zranenie nákupným vozíkom zažalovala nákupné centrum. Vysúdila viac ako 38 miliónov eur

Zdroj: ISIFA

NEW YORK / Američanka Marion Hedges dostala odškodnenie za ťažké zranenie, ktoré jej spôsobili dve deti, ktoré na ňu z nadzemného parkoviska zhodili nákupný vozík. Žena dostane 45 miliónov dolárov, čo je v prepočte viac ako 38, 8 milióna eur.

Päťdesiattriročná žena, ktorú v New Yorku poznajú najmú pre jej dobročinné aktivity, verdikt privítala a označila ho za koniec veľmi dlhej cesty. 

Incident sa odohral ešte v roku 2011 v nákupnom centre, kde Marion Hedges kupovala sladkosti na Halloween pre deti zo sociálne slabých rodín. Keď prechádzala pod rampou, ktorá obchodný dom spája s nadzemnými garážami, spadol na ňu nákupný vozík. 

Ten pre zábavu zhodili dvaja chlapci, ktorí vtedy mali 12 a 13 rokov. Za ich správanie im súd nariadil liečbu v ústave pre deti s problémovým správaním. Žena uviedla, že chlapcov z incidentu neobviňuje, pretože to bol podľa nej následok toho, že nemali ako inak tráviť svoj voľný čas. Zažalovala ale majiteľa nákupného centra a tamojšiu bezpečnostnú agentúru, pretože podľa nej prehliadali, že sa ľudia sťažovali na správanie detí v nákupnom centre. 

Majiteľ aj agentúra sa voči verdiktu odvolali. Časť vysúdených peňazí chce žena venovať centru pre deti a mládež, aby podporila ich programové aktivity. Jej rodina tiež tvrdí, že bol pre ňu incident mimoriadne finančne náročný a musela si na liečbu požičať peniaze. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy