Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Srnček v netradičnom stáde. Rodinu si našiel medzi psami
Zdielať na

VIDEO: Srnček v netradičnom stáde. Rodinu si našiel medzi psami

Zdroj: noviny.sk/Marta Dalmadyová

JABLOŇOVCE / Mláďa srnky našli kosci vo vysokej tráve. Urobili ale chybu a chytili ho do rúk. Podľa majiteľky videa, ktorá má s odchovom takých zvierat už skúsenosti, tým odsúdili zviera na smrť. Matka totiž také mláďa odvrhne. Čo s ním bude teraz?

Srnček ležal vo vysokej tráve, keď ho našli muži, čo kosili na lúke trávu neďaleko obce Jabloňovce (okres Levice). Aby mu nikto náhodou pri kosení neublížil, odniesli ho k známej, ktorá chová kone. Tá ho potom priniesla k Marte Dalmadyovej, ktorá portálu noviny.sk poskytla celý príbeh. Vrátiť ho späť už ale možné nebolo. "Bohužiaľ kým sa k nám dostal, prešiel už niekoľkými ruka a už sa nevieme dopátrať, kde presne ho našli, takže nie je možné, aby sa vrátil späť k matke," povedala pre portál noviny.sk Marta. 

Čo s ním bude

Po tom ako obvolali príslušné organizácie, ostane srnček zatiaľ u nich, nakoľko majú s odchovom takýchto mláďat už skúsenosti. Je ale aj ďalší dôvod, prečo ho nemohli vrátiť späť do prírody. "Prosím všetkých ak nájdete niekde takéto mláďatko, nedotýkajte sa ho. Ak matka na ňom ucíti váš pach už ho viac nebude chcieť a odsúdite ho k smrti," varuje Marta a zároveň aj radí, ako postupovať v takej situácii."Ak ho nájdete na lúke, ktorá sa ide kosiť, natrhajte veľa trávy a ňou ho preložte do bezpečia, aby sa váš pach nedostal k nemu. Potom má šancu prežiť."

Keď srnček vyrastie, pôjde do zveroparku, v prírode by už podľa slov Marty neprežil, pretože už stratil plachosť. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Hasičov v zime potrápil srnec primrznutý na jazere: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy