Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Posledná vôla muža znela jasne: Pochovajte ma v aute
Zdielať na

Posledná vôla muža znela jasne: Pochovajte ma v aute

Zdroj: YouTube.com

CHE / PEJ - V jednej z dedín v čínskej provincií Che-pej sa v pondelok udial naozaj nezvyčajný pohreb. Zosnulého pochovali nie v truhle, akoby to zvyčajne býva, ale v jeho obľúbenom aute. Muž si to podľa rodiny prial v poslednej vôli. Museli mu tak vyhovieť.

Zosnulý muž známy len pod menom Čchi bol veľkým milovníkom áut, a tak sa rozhodol, že keď zomrie, tak sa nechá sa nechá pochovať v jeho obľúbenom aute Hyundai Sonata. "Uviedol to v závete. Bolo tam napísané, že jeho telo nepotrebuje truhlu. Že chce, aby pri pochovávaní bolo použité jeho auto.  Miloval autá už od doby, kedy bol ešte dieťa," vysvetlil pre New Strait Times jeden z dedinčanov.  

Rodina bola posledným prianím zosnulého zaskočená, nakoniec mu ale vyhovela. Na záberoch je tak vidieť, ako báger spúšťa auto s mŕtvym mužom na lanách do obrovského hrobu. Niektorí z prítomných dokonca pomáhali, aby auto bolo správne umiestnené do jamy.  

Video sa objavilo na čínskych sociálnych sieťach, kde si ho pozrelo viac ako milión ľudí. "O tisíc rokov neskôr ho nájdu archeológovia a povedia: Toto je starodávny dopravný prostriedok, ktorý bol extrémne pomalý, pretože dokázal vyvinúť rýchlosť len 100 km/h.," okomentoval zábery na videu jeden z užívateľov sociálnej siete. Podľa dostupných informácií bolo auto staré približne 10 rokov a jeho cena bola okolo 1400 eur. 

Pozrite si archívnu reportáž o pochovaní grófky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy