Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dráma v Ostrave. Muž sa zabarikádoval s bombou v dome a zbraň namieril na policajtov
Zdielať na

Dráma v Ostrave. Muž sa zabarikádoval s bombou v dome a zbraň namieril na policajtov

Zdroj: Blesk.cz

OSTRAVA / V stredu pred poludním sa muž zabarikádoval v byte v ostravskej časti Poruba. Mal pri sebe bombu, bol ozbrojený a pištoľou mieril na zasahujúcich policajtov. Tí ho postrelili do nohy.

Stovka policajtov zasahovala v stredu dopoludnia v Ostrave-Porube, kde sa v jednom z domov zabarikádoval 44-ročný muž. U seba mal výbušný systém a zbraň, ktorú v jednej chvíli zásahu namieril na policajtov, tí ho následne postrelili do nohy. Asi 50 ľudí z okolitých domov bolo evakuovaných. Zatiaľ sa nepotvrdili informácie, že muž bol bývalý policajt.

Policajti na miesto dorazili dopoludnia na základe oznámenia príbuzných a známych. Podľa nich muž asi mesiac neopustil dom a rodina sa o neho bála. "Na mieste policajti zistili, že muž žije. Pohľadom cez okno zistili, že v dome môže byť nástražný výbušný systém. Zahájili sme vyjednávanie," uviedol riaditeľ moravskoslezskej polície Tomáš Kužel.

Vyjednávanie nebolo úspešné, hrozilo riziko výbuchu a preto policajti zásahovej jednotky a pyrotechnik vnikli do domu a muža zadržali. Ešte predtým namieril na policajtov svoju zbraň, zasahujúci policajti ho postrelili. "Je v starostlivosti lekárov," uviedol Kužel. Dodal, že počas zásahu došlo aj k spusteniu výbušného systému a policajti museli urýchlene objekt opustiť. "Zisťujeme presne, čo sa stalo. Ako bol výbušný systém nebezpečný," povedal riaditeľ.

Iba pred nedávnom v Plzni došlo k útoku kyselinou v nočnom klube. Údajne útočila žena: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy