Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pár vydržal v manželstve 15 minút. Dôvodom rozvodu bol nevestin otec
Zdielať na

Pár vydržal v manželstve 15 minút. Dôvodom rozvodu bol nevestin otec

Archívne video

DUBAJ / Dôvodom krátkeho trvania manželstva bola netrpezlivosť nevestinho otca, ktorý od ženícha požadoval okamžité zaplatenie vopred dohodnutej čiastky za nevestu. Hoci chcel ženích podľa arabských zvykov svoj záväzok splniť, svokrove neodbytné naliehanie ho urazilo natoľko, že manželstvo v priebehu niekoľkých minút ukončil, píše server Gulf News.

Dohoda bola taká, že ženích svojmu novopečenému svokrovi zaplatí za nevestu celkom 100 tisíc dirhamov, čo je viac ako 23 000 eur. Polovicu tejto sumy mal uhradiť rovno pri podpise manželskej zmluvy na súde šaría a ďalších 50 tisíc dirhamov po opustení budovy.

Zatiaľ čo prvú časť záväzku ženích splnil za prítomnosti nevesty a ďalších rodinných príslušníkov bez problémov, pre druhú polovicu čiastky si chcel krátko potom dôjsť do auta. To však otec nevesty niesol s veľkou nevôľou.

Na ženícha naliehal, aby dohovorenú sumu zaplatil okamžite, alebo nech do auta pošle niektorého zo svadobných hostí. Jeho nedôvera ale muža urazila natoľko, že sa rozhodol manželstvo ukončiť.

"Ženích sa konaním svojho svokra cítil dotknuto a ponížene. Povedal mu, že jeho dcéru za ženu nechcel a rozviedol sa s ňou v priebehu 15 minút od podpisu manželskej zmluvy," popísal situáciu právny zástupca, ktorý si neželal byť menovaný.

Podľa cirkevného práva existuje 12 dôvodov, prečo nemôžu byť muž a žena zosobášení:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy