Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exprezident Schuster mal premiéru na pódiu. Predviedol vlastný koncert
Zdielať na

Exprezident Schuster mal premiéru na pódiu. Predviedol vlastný koncert

MEDZEV / Čím ešte dokáže bývalý prezident Rudolf Schuster prekvapiť? Naposledy sa postaral o kultúrny zážitok v preplnenej sále v jeho rodnom Medzeve. Napriek tomu, že je stále politicky aktívny a intenzívne komunikuje aj s hlavami iných krajín, nebola to diplomatická prednáška ani krst knihy. Bez mikrofónu sa ale nezaobišiel.

V sprievode ochranky prišiel bývalý prezident Schuster do rodnej obce, aby jej obyvateľom zabezpečil kultúrny program. Aktérom bol on sám. Napriek tomu, že má Rudolf Schuster takmer 84 rokov a za sebou politickú kariéru, cestovanie po celom svete i písanie knihy, nezaháľa. "Ja som mal byť herec, veď to je všeobecne známe. Prijali ma do vtedajšieho národného divadla do Košíc, ale keď otec počul, že chcem byť herec, tak povedal, že najprv remeslo, potom môžem byť cirkusant," uviedol Schuster.

Exprezident mal v Medzeve totiž vlastný koncert. "Chcel som vzdať úctu svojmu rodnému Medzevu, lebo to, čo zaznelo sa spievalo tu za našich mladých čias," povedal Schuster s tým, že nejde o novú sólovú kariéru. Exprezident tvrdí, že to bola len mimoriadna príležitosť.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy