Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vlak odišiel o 25 sekúnd skôr. Japonská spoločnosť sa za to hlboko ospravedlnila
Zdielať na

Vlak odišiel o 25 sekúnd skôr. Japonská spoločnosť sa za to hlboko ospravedlnila

Zdroj: YouTube.com/Wochit news

NOTOGAWA / Spôsoby, ktoré by mnohých Slovákov prekvapili. Japonská železničná spoločnosť sa verejne ospravedlnila za nepríjemnosti, ktoré spôsobila zákazníkom po tom, ako vlak opustil stanicu o 25 sekúnd skôr.

Japonsko má jednú z najpresnejších železničných služieb na svete, na čo si veľmi potrpia. Preto incident, kedy vlak zo stanice Notogawa odišiel o 7:11 a 35 sekúnd miesto 7:12 hodiny ráno, otriasol spoločnosťou. Hodné to bolo nielen verejného ospravedlnenia, ale aj interného vyšetrovania.

Spoločnosť West Japan Railways ( v skratke JR-West) ale upozornila, že vlak prišiel do nasledujúcej stanice v presne predpísanom čase, uvádza portál Independent. Hovorca spoločnosti napriek tomu opísal incident ako skutočne neospravedlniteľný, najmä preto, že niekoľko cestujúcich nestihlo nastúpiť a jedna žena sa dokonca sťažovala zamestnancovi stanice, ktorý to následne referoval vedeniu JR West. 

​Spoločnosť v tlačovej správe uviedla, že piatkový incident vyšetrovala a zistila, že výpravca zle pochopil čas odchodu a signalizoval preto odchod príliš skoro. Ako riešenie zavedie JR West tréning, na ktorom "vyškolia" svoji zamestnancov, aby sa podobná situácia už neopakovala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy