Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Odsúdili muža za znásilnenie plzeňských prostitútok
Zdielať na
Zahraničie

Odsúdili muža za znásilnenie plzeňských prostitútok

Zdroj: sxc.hu

Štyridsaťdvaročný recidivista Miroslav Glaser nútil ženy k sexu, chodil pred nimi nahý a onanoval.

Okresný súd Plzeň-mesto dnes poslal na 8,5 roku do väzenia  štyridsaťdvaročného recidivistu Miroslava Glasera za znásilnenie a vydieranie plzeňských prostitútok.

Glasera už v minulosti odsúdili za rovnaký čin na 6,5 roku. Trest mu vypršal v júli 2006. Po návrate z väzenia však podľa súdu v trestnej činnosti pokračoval. Proti dnešnému rozhodnutiu sa odvolal.

Podľa obžaloby oslovil v na ulici prostitútku, aby mu poskytla sex. Odviedol ju do svojho bytu, kde ju s britvou v ruke nútil, aby sa umyla a oholila. Žena si musela pred ním kľaknúť a odriekavať modlitbu. Potom s ním musela súložiť.

Svoje si pri ňom vytrpela aj ďalšia prostitútka, od ktorej pod vyhrážkou požadoval, aby ho análne uspokojila sviečkou. Fyzicky zaútočil aj na matku dvoch dievčat vo veku 15 a deväť rokov, ktoré s ním nejaký čas bývali v jednej miestnosti. Zo spisu vyplýva, že všetky tri nútil, aby pred ním chodili nahé.

Matku aj fyzicky napadol ranami päste i úderom stoličky do chrbta. Keď upadla do bezvedomia, stál nad ňou so sekerou v ruke a vyhrážal sa jej, že ju rozštvrtí.
Pred dievčatami chodil nahý a onanoval. Všetky tri nájomníčky donútil k tomu, aby sledovali, ako pred nimi súložil s prostitútkou, ktorú si priviedol.

Glaser násilie na ženách poprel. Podľa znalcov netrpí žiadnou duševnou chorobou ani sociálnou deviáciou. Odsúdili ho do miernejšieho typu väzenia, s ochranou. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy