Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dievča chcelo zachrániť poníka pred usmrtením. Nechala ho poslať k babičke
Zdielať na

Dievča chcelo zachrániť poníka pred usmrtením. Nechala ho poslať k babičke

Zdroj: ISIFA

STOKE / ON-TRENT - Obyvateľka britského mesta Stoke-on-Trent bola značne šokovaná, keď jej jedného rána z ničoho nič priviezli poníka. Jej vnučka totiž na internete našla inzerát, kde zviera ponúkala bývalá majiteľka. V prípade, že by sa poníka nikto neujal, mal byť utratený. To 13-ročné dievča nechcelo dopustiť, tak si o neho napísala a ako dodacie miesto uviedla adresu svojej babičky, píše server Bristol Post.

Keďže dievča o svojom zámere vôbec nikomu nepovedalo, bola babička veľmi prekvapená, keď u nej značne špinavého a zanedbaného poníka vyložili. Žena ihneď kontaktovala príslušné orgány, aby si zviera prevzali. Nakoniec si pre neho prišli z britskej organizácie na ochranu zvierat RSPCA.

"Toto by ste nevymysleli," smiala sa inšpektorka Charlotte Melvin. "Trinásťročné dievčina reagovalo na inzerát, kde žena ponúkala svojho poníka. Už ho vraj nechcela a má v pláne ho uspať," dodáva.

Dievča bez váhania napísalo babičkinu adresu a jedného rána sa pri dome objavil muž, poníka vyložil a bez akéhokoľvek ďalšieho slova alebo rád skrátka odišiel. "Nevieme, odkiaľ ten úbohý poník pochádza, ale je očividné, že s ním nebolo dobre zaobchádzané," tvrdí Melvin pre Bristol Post.

Poník dostal meno Pan Melvin Andrews a je teraz v starostlivosti odborníkov. Ďalší z členiek organizácie RSPCA Rachel Andrews dúfa, že tento prípad nie je začiatok nového trendu. "Už máme po krk toho, že niekoho omrzí jeho zviera a potom ho týmto spôsobom opustí," povedala. "Každý kôň aj poník si zaslúži dobrého majiteľa a kvalitnú starostlivosť," dodala. V organizácii dúfajú, že nájdu do budúcnosti poníkovi nový a láskyplný domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy