Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ind si chcel urobiť selfie s medveďom, ten ho roztrhal
Zdielať na

Ind si chcel urobiť selfie s medveďom, ten ho roztrhal

URÍSA / Čo sú niektorí ľudia schopní urobiť pre zaujímavú fotografiu, je občas za hranicou ľudského chápania. Snaha o originálnu selfie sa stala osudnou taxikári menom Prabhu Bhatara z indického štátu Urísa. Keď totiž zbadal divokého medveďa, nenapadlo ho nič lepšie, než si k nemu ľahnúť a pokúsiť sa s ním odfotiť. Medveď muža roztrhal.

Celá tragická udalosť, ktorej hlavný aktér by mohol ašpirovať na Darwinovu cenu, sa podľa denníka Odisha Sun Times odohrala neďaleko lesa v okrese Nabarangpur. Tadiaľ sa v stredu 2. mája vracal Prabhu Bhatara so svojimi zákazníkmi zo svadby, keď zastavil auto s tým, že si potrebuje odskočiť. V tom zbadal medveďa ušatého, ktorý bol podľa všetkého poranený.

Hoci ho jeho spoločníci nabádali k tomu, aby zviera nechal tak, Bhatara sa rozhodol, že si zo stretnutí s divokou šelmou musí urobiť selfie na pamiatku. Došiel do tesnej blízkosti medveďa a v tej chvíli ho zviera napadlo.

Jediný, kto v tej chvíli pribehol Bhatarovi na pomoc, bol túlavý pes, ktorý na medveďa okamžite zaútočil. Proti niekoľkonásobne väčšej šelme ale nemal príliš veľa šancí. Ako smutne podotýka denník Odisha Sun Times, ostatní mali plné ruky práce s natáčaním celej tragickej udalosti.

Bhatara zomrel na mieste. Privolaní lesníci, ktorí sa nachádzali zhruba desať kilometrov od miesta útoku, museli zviera uspať, aby sa mohli dostať k telu. "Medveď bol prevezený do útulku, kde sa lieči zo svojich zranení," oznámil jeden z lesníkov Dhanurjaya Mohapatra.

Tento mladík má z pekla šťastie. Okrem medveďa ho napadol had a aj žralok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy