Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kradli lieky na rakovinu a predávali ich do európskych krajín. Pacienti môžu byť ohrození
Zdielať na

Kradli lieky na rakovinu a predávali ich do európskych krajín. Pacienti môžu byť ohrození

Archívna reportáž

ATÉNY / Polícia rozbila gang, ktorý kradol lieky proti rakovine. Zločinecká skupina predávala lieky do iných európskych krajín za vyše dvojnásobok ich ceny.

Grécka polícia rozbila zločineckú skupinu, ktorá kradla lieky proti rakovine a pašovala ich do ďalších európskych krajín, kde ich predávala za oveľa vyššiu cenu. Policajti počas vyšetrovania zatkli 21 ľudí, medzi ktorými sú aj lekári a zdravotné sestry. 

Podľa dostupných informácií z médií by mal byť lídrom tohto gangu sedemdesiatročný Egypťan. Zločinecká skupina podľa polície používala falošné lekárske predpisy, aby získala dotované lieky. Tie následne predávali do Škandinávie, Talianska, Nemecka a Francúzska za viac ako dvojnásobok ich ceny. Tieto nelegálne obchody údajne stáli Grécko najmenej 25 miliónov eur. "Tento gang prejavil mimoriadne pohŕdanie spoločnosťou," vyjadril sa policajný hovorca Theodoros  Chronopoulos. Podľa jeho slov mala byť táto skupina aktívna už od roku 2013, pričom si zriadili vlastnú lekáreň, aby mohli dané lieky vyvážať, získavať nových zákazníkov a falšovať predpisy. Zločinci vyvážali lieky do skladísk v Taliansku, odkiaľ ich distribuovali ďalej.

Polícia v súvislosti s prípadom tiež vyšetruje, či nelegálne praktiky gangu ovplyvnili naozajstných pacientov s rakovinou. A to napríklad tak, že by dostávali menej liekov, ako mali predpísané. 

Pozrite si archívne viedo o tom ako NAKA zadržala ženu, ktorá predávala lieky na interupciu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy