Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trinásťročné dievčatá rodili bez utišujúcich prostriedkov. Boh ich za bolesť odmení, tvrdili islamisti
Zdielať na

Trinásťročné dievčatá rodili bez utišujúcich prostriedkov. Boh ich za bolesť odmení, tvrdili islamisti

RAKA / Žiadne tíšiace prostriedky, čím viac bolesti, tým lepšie a tehotné trinásťročné dievčatá. Len krátky zoznam zážitkov pôrodnej asistentky Samiry al Nasr, ktorá ich zažila v sýrskej Rake pod nadvládou Islamského štátu a opísala ich reportérom týždenníka Focus. Dnes šesťdesiatšesťročná žena do smrti nezabudne na brutalitu, s ktorou sa stretla u členov organizácie Islamský štát.

Spomína na veľké množstvo radikálov, ktorí pochádzali zo zahraničia. Boli medzi nimi Saudovia, Tunisania, Turci, Rusi, Francúzi, Briti a Nemci. Práve oni patrili podľa jej slov k najbrutálnejším. S tehotnými ženami zaobchádzali ako s kusom nábytku. Niektorí dokonca zakázali Samir, aby ženám pomohla od bolestí tíšiacimi prostriedkami. Tvrdili, že za bolesť, ktorú prežijú, ich neskôr odmení boh, píše sa v článku the Herald news.

"Ja si ale myslím, že sa skôr báli, aby som ich neotrávila. Mnohé ženy prežili príšerné bolesti a ja som im nemohla podať ani pohár vody, "opisuje Samira situáciu.

Nikdy napríklad nezabudne na ženu vo vysokom štádiu tehotenstva. Utekala pred armádou, ktorá oblasť od radikálov oslobodzovala a havarovala na motorke. Jej muž, Somálec v radoch milícií Islamského štátu, Samir donútil, aby dieťa priviedla na svet a nedovolil, aby ženu ošetrila, hoci utrpela zranenia hlavy.

Mnohokrát tiež pomáhala priviesť na svet deti extrémne mladým dievčatám, ktoré mali okolo 13 a 14 rokov.

Spomína aj na turecký pár, ktorý svojho novorodeného syna obliekol do uniformy. Otec dieťaťa jej vraj hovoril, ako sa z jeho syna stane bojovník Islamského štátu. Snažila sa mu vysvetliť, že keď oblečú novorodenca do uniformy, uškodí mu vzhľadom na jeho citlivú pokožku. Márne.

Stať sa pôrodnou asistentkou manželiek radikálov Islamského štátu nechcela, ale nemala na výber. "Bola som k tomu donútená. Po zuby ozbrojení muži vrazili do môjho domu a donútili ma spolupracovať. Keby som odmietla, čakalo by ma zatknutie a verejná poprava," dodala.

Irak zvíťazil nad teroristami, Islamský štát padá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy