Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Milá akcia sa zmenila na naháňačku a zatýkanie, v meste vypukla šialená vojna
Zdielať na

Milá akcia sa zmenila na naháňačku a zatýkanie, v meste vypukla šialená vojna

USA / V americkom meste Detroit zúrila paitballová vojna. Rozpútali ju organizátori, ktorí mali pôvodne úplne iný zámer. V rámci hesla "zober farbu, odlož zbraň" rozpútali, žiaľ, úplné peklo. Polícia musela zatýkať rozbláznených útočných obyvateľov.

Myšlienka zrejme bola dobrá, ale realizácia sa dvakrát šťastne neskončila. Potvrdil to aj policajný šéf James Craig z amerického mesta Detroit. Polícia ihneď organizátorom prikázala, aby akciu ukončili. Nepomohlo. Vojna zachvátila celé mesto a strážnici museli použiť aj putá. Dôvodom je, že tvorcovia akcie "vezmi farbu, odlož zbraň" síce mali dobrý zámer, ale nevinná zábavka nabrala obludné kontúry.

"V prípade, že s nami chcete spolupracovať na zastavení násilia, existuje rad spôsobov, na ktorých vieme pracovať spoločne," povedal šéf polície, ale vzápätí dodal: "Ale paintballová vojna po celom meste nie je správnym spôsobom ako na to."

https://twitter.com/MichigansHipHop/status/989688822425305089

Miestnu políciu v uplynulých dňoch zahltili sťažnosti obyvateľov, ktorí sa ponosovali na to, že po ich majetku strieľajú guľôčkami a farbou. A svoju dávku si užili aj policajti. Keď jeden z policajtov chcel rozohnať skupinu približne 50 účastníkov a zapol sirénu, jeho vozidlo bolo v priebehu sekúnd zasiahnuté salvou paintballových nábojov. Pre incident zatkli 22-ročného Davona Williamsa, ktorého následne obvinili z dvoch priestupkov. Postupne za mreže po ňom putovalo zatiaľ ďalších 5 bojovníkov.

https://twitter.com/GlobalN67579782/status/990214268820877313

"Najväčšia obava, ktorú mám je, čo sa stane, keď bude niekto považovať pušku s farbou za skutočnú zbraň. Pretože oni vyzerajú ako skutočné, najmä ak sa na ne pozeráte z väčšej vzdialenosti," povedal Craig. Upozornil tak na možnosť eskalácie.

Zatiaľ polícia, úrady a ani záchranári neevidujú ani jednu zranenú osobu, farbené je však kompletne celé mesto. Podobné akcie sa objavili aj v Atlante, v Greensboro.

Hra na vojnu sa mohla skončiť aj tragédiou u nás, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy