Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Vodič dodávky v Kanade si vyberal za obete ženy, vyplýva to zo zoznamu obetí
Zdielať na

Vodič dodávky v Kanade si vyberal za obete ženy, vyplýva to zo zoznamu obetí

KANADA / Vodič dodávky, ktorý v pondelok v Toronte vrážal do chodcov, si za obete vyberal najmä ženy. Medzi mŕtvymi je až osem žien a dvaja muži. Najmladšia obeť mala 22 rokov, najstaršia 94 rokov.

Informáciu oznámil hlavný patológ kanadskej provincie Ontario, ktorý oznámil všetky mená obetí útoku, ktorý má na svedomí 25-ročný Alek Minassian. Niekoľko mŕtvych je z Južnej Kórey.

​Médiá špekulujú o možnom motíve páchateľa. krátko pred útokom Minassian na Facebooku chválil 22-ročného Elliota Rodgera, ktorý v roku 2014 v Kalifornii usmrtil 6 osôb, pretože sa chcel pomstiť ženám. Podobný motív mohol mať podľa médií aj Minassian, pretože podľa tohto poznatku, že väčšina obetí boli ženy, tejto teórii nahráva.

Momentálne sa Minassian nachádza vo väzbe a čelí obžalobe z desiatich vrážd a z trinástich pokusov o vraždu.

Od incidentu v sa v Toronte konalo niekoľko omší za obete útoku. Na zbierku pre pomoc rodinám obetí sa vyzbieralo už 1,2 milióna kanadských dolárov. Rovnako sa zvýšil aj počet ľudí, ktorí uplynulých dňoch prišli darovať krv. Zajtra, teda v nedeľu, by sa neďaleko miesta útoku mala konať spomienková akcia. Očakáva sa účasť asi 25 000 ľudí. Svoje príhovory prisľúbili duchovní šiestich rôznych náboženstiev.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy