Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasičov volali k mývalovi otupenému marihuanou. Stačilo nechať ho vyspať
Zdielať na

Hasičov volali k mývalovi otupenému marihuanou. Stačilo nechať ho vyspať

INDIANA / Zúfalá majiteľka mývala v americkom štáte Indiana sa uprostred noci obrátila na hasičov, pretože jej zviera bolo pod silným vplyvom marihuany. Hasiči po skúsenostiach s obdobnými prípadmi u ľudí žene odporučili, aby zviera nechala v pokoji, že sa z toho vyspí.

"Bežne radi pomáhame, obzvlášť pokiaľ ide o zvieratá. Veď máme vo svojich radoch veľa milovníkov zvierat," povedal hovorca hasičov Michael Pruitt zo stanice na predmestí Indianapolis, kde sa incident stal.

Žena hasičom vysvetľovala, že sa mýval dostal k cudzím zásobám marihuany. Vzhľadom k tomu, že je marihuana v Indiane nelegálna nielen pre rekreačné, ale aj pre lekárske účely, tak sa Pruitt domnieva, že sa mýval možno prisťahoval z Colorada a o miestnom obmedzení nič nevie. V Colorade je totiž marihuana legálna od roku 2014, čo z tohto štátu urobilo obľúbený cieľ marihuanovej turistiky.

Veterinári podľa denníka The Washington Post poznamenávajú, že sa stále viac stretávajú s prípadmi, kedy sa zvieratá dostanú pod vplyv marihuany. Najčastejšie sa to týka psov. Podľa veterinárov drogové opojenie väčšinou skončí dobre, zviera len potrebuje čas, aby sa z rauša dostalo. Čo naozaj platí pre ľudí aj zvieratá rovnako: stačí sa z predávkovania v pokoji vyspať.

Sestra Kate stála na počiatku všetkého. Sestry neveria v Boha, uctievajú marihuanu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy