Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Popíjala s bezdomovcami, zatiaľ čo jej dcéra okolo žobrala o jedlo
Zdielať na

Popíjala s bezdomovcami, zatiaľ čo jej dcéra okolo žobrala o jedlo

Archívna reportáž

PRAHA / Predajca zeleniny zavolal mestskú políciu, keď videl pomočenú ženu sedieť medzi odpadkami. So sebou mala malé dieťa. Po príchode policajtov na miesto sa ukázalo, že je skutočnosť ešte horšia.

Opitá matka s malým dieťaťom nebola schopná normálne komunikovať. Problém ale nebol v tom, že bola cudzinka. Dychová skúška ukázala, že mala v dychu štyri promile alkoholu. Trojročné dieťa, ktoré bolo s ňou skúšalo žobrať o jedlo. Prevzali si ho sociálni pracovníci. 

"Jeden zo strážnikov okamžite vyrozumel sociálnu pracovníčku a venoval sa dieťaťu. Druhý člen hliadky sa niekoľkokrát pokúsil vyzvať ženu k predloženiu dôkazov a žiadal od nej vysvetlenie. To sa ale podarilo až na niekoľký pokus," uviedla hovorkyňa mestskej polície Irena Seifertová.

Podľa portálu Novinky.cz 40-ročná žena na svoju obhajobu uviedla iba: "Stalo sa, no." Dychová skúška sa podľa policajnej hovorkyne podarila až na štvrtý pokus. Prístroj ukázal štyri promile. 

"Oznamovateľ hliadke povedal, že žena s miestnymi bezdomovcami popíjala alkohol, a to tak dlho, až nebola schopná starať sa o dcéru. Tá sa celú dobu pohybovala okolo matky, dokonca sa podľa neho pokúšala žobrať o jedlo," dodala Seifertová. Policajti navyše zistili, že žena mala pôvodne ísť do školy pre svojho deväťročného syna. Tam ale nedorazila. Obe deti následne odviezli sociálne pracovníčky, žena skončila v nemocnici. 

Existuje viacero matiek, ktoré o svoje deti nejavia zvýšený záujem. ​Pozrite si archívny záznam, na ktorom sa zdá, že je žena na nákupoch sama, no v skutočnosti je tam s ňou jej dcéra, ktorej nevenuje žiadnu pozornosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy