Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Známy právnik chcel chrániť životné prostredie. Ako spôsob zvolil upálenie sa
Zdielať na

Známy právnik chcel chrániť životné prostredie. Ako spôsob zvolil upálenie sa

Archívna reportáž

NEW YORK / Právnik sa upálil na protest proti ničeniu životného prostredia. V liste na rozlúčku uviedol, že jeho smrť spôsobená fosílnym palivom odráža, to, čo robíme sami sebe.

Známy právnik sa v sobotu v New Yorku upálil na protest proti ničeniu životného prostredia. Pozostatky 60-ročného Davida Buckela našli okoloidúci v brooklynskom Prospect Parku.

Podľa denníka New York Daily News Buckel nechal v nákupnom vozíku neďaleko svojho tela odkaz, v ktorom napísal, že dúfa, že jeho smrť bola čestná a mohla by poslúžiť ďalším. Okrem odkazu napísal aj list, ktorého kópiu dostal e-mailom New York Times. "Väčšina ľudí na našej planéte dýcha vzduch znečistený fosílnymi palivami a mnohí v dôsledku toho predčasne umierajú - moja predčasná smrť spôsobená fosílnym palivom odráža to, čo robíme sami sebe," uviedol v liste právnik. 

Buckel bol známy prácou v prospech homosexuálov a transľudí. Podieľal sa aj na prípade Brandona Teenu, transmuža, ktorého v roku 1993 zavraždili vo veku 21 rokov v Nebraske. Spolupracoval aj s ľudskoprávnou organizáciou Lambda Legal a neskôr tiež robil s viacerými environmentálnymi organizáciami.

Pozrite si archívnu reportáž o bezplastovom obchode, ktorý sa tiež snaží zlepšiť úroveň životného prostredia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy