Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chlapec volal policajtom a žiadal o pomoc dvakrát. Udusil sa v aute
Zdielať na

Chlapec volal policajtom a žiadal o pomoc dvakrát. Udusil sa v aute

OHIO / Zrejme mi už nezostáva veľa času. Povedzte mojej mame, že som ju ľúbil. To sú slová 16-ročného chlapca, ktoré povedal policajnému dispečerovi, keď žiadal o pomoc. Zasekol sa totiž vo svojom aute a dusil sa. Hoci zavolal dvakrát, zachrániť ho však nik neprišiel.

K tragédii došlo na parkovisku pred školou na predmestí Cincinatti v americkom Ohiu. Chlapec sa vo svojej dodávke zasekol, keď si do nej šiel po tenisovú raketu. Nedokázal sa ani načiahnuť po telefón, aby si privolal pomoc. Podarilo sa mu však mobil aktivovať hlasom a dovolal sa policajtom.

Prvýkrát vyslali na miesto činu hliadku. Policajti prehľadali päť parkovísk, auto s uväzneným chlapcom však nenašli. "Práve som tam prezrel dodávku. Nikoho som však v nej nevidel," povedal do vysielačky policajt. Chlapec dispečerom nadiktoval značku aj farbu auta, v ktorom sa zasekol. K policajtom v teréne sa však táto informácia nedostala.

Keď uväznený mladík zavolal druhýkrát, už vedel, že jeho život visí na vlásku. Nevládal dýchať. Aj preto žiadal dispečerov, aby odkázali jeho mame, že ju ľúbi. Policajti zatiaľ špekulovali, či nejde iba o zlý vtip. "Došlo k obrovskej tragédii. Všetci sme si vybrali toto remeslo, pretože chceme pomáhať a chrániť. To sa nám však teraz nepodarilo a my musíme zistiť prečo," hovorí šéf polície Eliot Isaac. 

Nešťastného chlapca našiel až o pár hodín neskôr jeho vlastný otec. Šestnásťročný Kyle bol už v tej chvíli mŕtvy. Udusil sa zaseknutý na zadnom sedadle vlastného auta. Dispečera, ktorý prijal jeho druhý telefonát, postavili mimo službu až do ukončenia vyšetrovania prípadu. Ak by totiž odovzdal všetky informácie, ktoré od chlapca dostal, Kyle by možno ešte žil.

Muža a ženu bez známok života našli v uzavretej garáži v aute:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy