Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zarezaný špagát okolo krku a kožné ochorenie. Našli zanedbané psy
Zdielať na

Zarezaný špagát okolo krku a kožné ochorenie. Našli zanedbané psy

HUMENNÉ / Špagát mal zarezaný do krku a s vážnym infekčným ochorením sa potuloval po osade pri Humennom. O chorého psíka v zanedbanom stave sa už tretí deň starajú vo veterinárnej ambulancii. Ďalšieho psa zasa majitelia prehodili cez plot k cudzím ľuďom. Ten mal tiež na krku hlbokú ranu. Ochranári zvierat zvažujú podanie trestného oznámenia. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Na fotografiách je vidieť, že pes má špagát uviazaný okolo krku tak silno, až sa mu zarezáva do kože. "Má zanedbané kožné ochorenie a mal zarezaný špagát okolo krku," opisuje situáciu Stanislava Rutrichová z OZ Pomáhaj a chráň. 

"Je to evidentný zápal kože, demodex, psík bol začervený. Bol veľmi plachý, bojazlivý, už tretí deň je u nás a robí pokroky, začína papať a chodíme s ním vonku," hovorí veterinárka Lenka Lisá. Jeho majitelia pravdepodobne o infekcii ani nevedeli. "Z tohto vyplýva aj to ochorenie z ich nevedomosti. Oni si mysleli, že to tak má byť. Váha je primeraná k veľkosti psíčka, ale bola zanedbaná tá zdravotná starostlivosť," vysvetľuje Lisá. 

Ďalšej sučky menom Tara sa majitelia jednoducho zbavili tak, že ju prehodili cez plot k úplne neznámym ľuďom. "Ešte stále má takú ranu dosť hlbokú pravdepodobne od nejakého špagátu," povedala Rutrichová. "Tento psík bol vraj prehodený cez plot. Naše občianske združenie ho tam bolo zobrať, tuto má zárez po špagáte na kŕčiku," hovorí Lisá. "Hneď ako sme sa o tomto prípade dozvedeli, začali sme konať. Naša inšpektorka podá v tejto veci trestné oznámenie na okresnej prokuratúre," uviedla Mária Sliacka z SOS Linka pre zvieratá. 

Tare už našli náhradný domov. Noví majitelia si adoptujú nielen ju ale aj ďalšieho psa menom Bobi, ktorý bol v minulosti týraný. "Bobi a Tara, ich príbeh je dosť nešťastný a smutný, ale stali sa veľkými kamošmi a dokonca budú adoptovaní spolu do Banskej Bystrice," hovorí s radosťou veterinárka. 

Jeden z najväčších prípadov týraných zvierat v histórií samostatnosti riešili českí policajti. V dome objavili viac ako 200 psov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy