Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kuriózny prípad na východe. Jedno auto, jeden deň a dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Kuriózny prípad na východe. Jedno auto, jeden deň a dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu

NÁLEPKOVO / V jednom aute, v jeden deň a na jednej ceste nafúkali dvaja vodiči. Najprv vzali opitého vodiča a potom si za volant sadol ako sa hovorí "veselý" spolujazdec.

Policajti mali šťastie. V priebehu krátkej chvíle chytili až dvoch opitých vodičov na okraji Nálepkova. Obidvaja fúkli nad jedno promile.

Ako prvý bol na rade Gustáv, ktorý šoféroval octaviu. Za ním sa rozblikali majáky spišskonovoveských dopravákov. Po kontrole dokladov policajti vytiahli merací prístroj. "Vodičovi bola nameraná 1, 35 mlg/L alkoholu v dychu. Čo je v prepočte 2,81 promile. osoba bola zadržaná," informovala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Pri aute po odchode hliadky ostal spolujazdec a nevodič Marek. Keďže mu vzali kamaráta policajti, sadol si sám za volant. No po ceste stretol hliadku nálepkovských policajtov. Tí už tiež tušili že muž za volantom nebude čistý. "Aj u tohto vodiča bola dychová skúška pozitívna. S výsledkom 1,26 mlg/L alkoholu v dychu čo je v prepočte 2,63 promile," uviedla Mésarová.

V policajných celách tak sedeli vedľa seba dvaja kamaráti, ktorí sa vracali zo stavby. Do dediny išli iba na nákup. Jazda sa skončila pre oboch obvinením z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za to hrozí ročné väzenie. Obidvaja muži boli po zastavení policajnými hliadkami poriadne veselí. Niet sa čomu diviť, keďže mali množstvo alkoholu v dychu. Po súde už takí veselí neboli.

Sudca po pár minútach vyniesol voči obidvom opitým kamarátom verdikt. Obaja dostali zákaz činnosti na 27 mesiacov. Vodič Gustáv 4 mesačnú podmienku s ročným odkladom a nevodič, spolujazdec Marek 400-eurovú pokutu.

Policajná akcia Deň zodpovednosti je o poučení vodičov o nebezpečenstve alkohol za volantom. Pozrite si reportáž z tohto dňa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy