Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rozsudok v prípade napadnutého hasiča rodinu prekvapil
Zdielať na

Rozsudok v prípade napadnutého hasiča rodinu prekvapil

ŠAĽA / Okresný súd v Galante vyniesol rozsudok v prípade napadnutia mladého hasiča v Šali. Daniel a jeho rodičia sú z verdiktu rozčarovaní. Ich syn po bitke skončil pripútaný na lôžko. Vďaka jeho bojovnosti a obetavosti rodičov sa znova naučil chodiť a robí veľké pokroky.

Už piaty rok sa 24 hodín denne 7 dní v týždni rodičia starajú o svojho syna Daniela. V auguste 2013 keď mal 34 rokov ho v bare napadol Roman zo Šale. Bývalý hasič po brutálnom údere zostal v kóme. Útočníka zadržala polícia. Po prvýkrát stál pred súdom v roku 2016. Minuloročný rozsudok odvolací súd zrušil a vec vrátil na opätovné prejednanie.

Tri roky nestačia

Už po druhýkrát vymeral Okresný súd v Galante obžalovanému trojročný trest. Odpykať by si ho mal vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. "Len tri roky sú málo. Aj to sa odvolá, je to málo," hovorí ťažkopádne Daniel. 

"Rozsudok nenadobudol právoplatnosť. Obžalovaný podal proti nemu odvolanie a prokurátor podal odvolanie v neprospech obžalovaného len vo vzťahu k trestu," informuje Jana Kondákorová, hovorkyňa krajského súdu. "Dokedy sa môžu odvolávať? Ja tomu nechápem, takto sa ja toho rozsudku nedožijem," hovorí nešťatný otec bývalého hasiča. 

Roky psychického a fyzického vyčerpania sa podpísali aj na zdraví 76-ročného muža. Po mozgovej príhode sa pridružili aj ďalšie problémy. "Na dialýzu chodím, s cievnym systémom mám problémy, s tlakom, no veľa je toho," pokračuje otec. Rodina už na liečbu syna minula všetky peniaze. Napriek pomoci z rôznych strán museli predať aj časť záhrady. Nič však neľutujú. Lekári ich pred piatimi rokmi pripravovali na najhoršie. Daniel je ale bojovník.

Nielen hasič, ale aj policajt 

Nie je ale jediný, koho Roman napadol. Obžalovaný je aj z útoku na policajta. Zaútočiť mal, keď ho chcela hliadka skontrolovať. V tomto prípade súd čaká na právoplatné skončenie vo veci útoku na Daniela. Obžalovanému potom uloží súhrnný trest. Svojmu obhajcovi nedal súhlas na vyjadrenia pre média.

Na súde je ale aj ďalšia obžaloba na Romana. Čelí v nej obvineniam z drogovej trestnej činnosti a hrozí mu až 15-ročné väzenie. Súd ho nepustil z väzby ani po podaní obžaloby.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy