Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pátranie po Jajcajovi odvolali. Prišiel sa prihlásiť sám
Zdielať na

Pátranie po Jajcajovi odvolali. Prišiel sa prihlásiť sám

Archívne video

BRATISLAVA / Martin Jajcaj sa už nachádza vo väzení. TV JOJ to potvrdil zdroj z prostredia Zboru väzenskej a justičnej stráže. Jajcaj si začne odpykávať trest trinásť rokov za vraždu z roku 2005. Polícia ho spočiatku nenašla v mieste bydliska, no neskôr sa prišiel prihlásiť sám. Jajcaj už nefigiruje ani v policajnom pátraní.

Krajský súd minulý týždeň zamietol Jajcajovi odvolanie a mal nastúpiť do väzenia na trinásť rokov. Tento trest mu vymeral Okresný súd Bratislava I. Rozsudok bol právoplatný.​

Krajský súd dal definitívnu bodku za prípadom 5. apríla. Vražda sa stala ešte v roku 2005 v Petržalke. Na súde sa kauza ťahala neuveriteľných desať rokov.

Trinásteho februára roku 2005 sa mladý Michal Horecký so svojim kamarátom vracali z pohostinstva. Po pár metroch ich napadol Martin Jajcaj, so svojím už nebohým otcom Ľuborom. Najskôr napadli Michala, ktorého bili päsťami, kopali a dupali mu po hlave a následne hlavu udierali o zmrznutú zem. Keď chcel zakročiť jeho kamarát, napadli a surovo zbili aj jeho. Mal ale viac šťastia a besnivý útok otca a syna prežil.

​Na súde bol prípad od podania obžaloby desať rokov, pričom za prvých deväť rokov nepadol ani jeden rozsudok. Predseda senátu dokonca odišiel do dôchodku a jeho nasledovníkovi sa podarilo celú vec od začiatku, teda od opätovného dokazovania, ukončiť za jeden rok.

Začiatkom augusta 2017 odsúdil okresný súd Martina Jajcaja a proti rozsudku sa odvolal.Na súd sa kvôli rozhodnutiu krajského súdu nedostavil a súhlasil s konaním v jeho neprítomnosti. "Krajský súd v Bratislave zamietol odvolanie obžalovaného Martina Jajcaja, odvolací senát vyhodnotil dokazovanie súdu prvého stupňa za správne, takisto vymeraný trest odňatia slobody 13 rokov za zákonný a spravodlivý," uviedol minulý týždeň hovorca súdu Pavol Adamčiak.

Do väzenia nenastúpil boss východoslovenského podsvetia Robert Okoličány. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy