Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bývalý šéf košického podsvetia požiadal o prepustenie z väzenia
Zdielať na

Bývalý šéf košického podsvetia požiadal o prepustenie z väzenia

KOŠICE / Bývalý šéf košického podsvetia Dušan Borženský má šancu dostať sa na slobodu. Po tom ako koncom marca uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste v prípade vraždy Albánca Fadila Pasjača, požiadal o prepustenie z väzenia.

Bývalý šéf košického podsvetia Dušan Borženský sa môže dostať na slobodu už o niekoľko týždňov. Odsedel si totiž dve tretiny trestu. "Žiadosť Dušana Borženského o prepustenie z výkonu trestu bola okresnému súdu Košice doručená 22.marca," informuje hovorkyňa súdov v Košiciach Anna Pančurová.

O tom, či sa Borženský prezývaný Borža dostane z väzenia bude rozhodovať sudca priamo vo väznici v Šaci, kde si odpykával 23-ročný trest za vraždy Karola Kolárika a Jána Kromku. Koncom marca sa priznal aj k vražde Fadila Pasjaču. Podľa znenia obvinenia si mal Borža objednať likvidáciu Fadila u Jána Ondrejčáka, prezývaného Piťo. Albánca popravili na košickom sídlisku Ťahanovce ešte v roku 2000.

"S tým, že vykonávateľom mal byť jeden zo skupiny Piťovcov, ktorý je už právoplatne odsúdený za tú vraždu," povedal obhajca Miroslav Jánošík. Borženský si momentálne odpykáva súhrnný trest . Za mrežami strávil viac ako 17 rokov. O jeho žiadosti o prepustenie na slobodu bude sudca rozhodovať už čoskoro.

"Zákonný sudca, ktorému bola táto žiadosť pridelená stanovil termín termín rozhodovania o nej na začiatok mája," dodáva Pančurová. "Podľa znaleckého posudku v tejto veci z psychiatrického hľadiska jeho pobyt na slobode nie je nebezpečný pre spoločnosť," hovorí Jánošík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy