Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Brutálna smrť Michala Horeckého je konečne uzavretá. Otec nebohého si vypočul verdikt 13 rokoch
Zdielať na

Brutálna smrť Michala Horeckého je konečne uzavretá. Otec nebohého si vypočul verdikt 13 rokoch

BRATISLAVA / Otcovi zavraždeného Michala Horeckého, ktorý zomrel po brutálnej bitke, po dnešnom verdikte Krajského súdu v Bratislave konečne odľahlo. Na rozhodnutie čakal až 13 rokov. Odsúdený Martin Jajcaj musí nastúpiť na dlhý čas do výkonu trestu.

Trinásteho februára roku 2005 sa mladý Michal Horecký so svojim kamarátom vracali z pohostinstva. Po pár metroch ich napadol Martin Jajcaj, so svojím už nebohým otcom Ľuborom. Najskôr napadli Michala, ktorého bili päsťami, kopali a dupali mu po hlave a následne hlavu udierali o zmrznutú zem. Keď chcel zakročiť jeho kamarát, napadli a surovo zbili aj jeho. Mal však viac šťastia a útok otca a syna prežil. Otec nebohého Michala na súde povedal: "Nikdy sa nám ani neospravedlnil." 

Na súde bol prípad od podania obžaloby desať rokov, pričom za prvých deväť rokov nepadol ani jeden rozsudok. Predseda senátu dokonca odišiel do dôchodku a jeho nasledovníkovi sa podarilo celú vec od začiatku, teda od opätovného dokazovania, ukončiť za jeden rok. Začiatkom augusta minulého roka odsúdil okresný súd Martina Jajcaja a proti rozsudku sa odvolal. Dnes na rozhodnutie krajského súdu neprišiel a súhlasil s konaním v jeho neprítomnosti. "Krajský súd v Bratislave zamietol odvolanie obžalovaného Martina Jajcaja. Odvolací senát vyhodnotil dokazovanie súdu prvého stupňa za správne, takisto vymeraný trest odňatia slobody 13 rokov za zákonný a spravodlivý," uviedol Pavol Adamčiak, hovorca krajského súdu. 

Pán Horecký, je rád, že aspoň jeden z vrahov jeho syna si trest odpyká. So smrťou jediného syna sa ale nikdy nevyrovná. "Nechel som nič, nič nechcem. Chcem spravodlivosť. Je to čiastočná náplasť na moju hlavu, ale trinásť rokov nežijem," povedal skormútený otec.

V prípade, že by sa dnešného odvolacieho konania Martin Jajcaj zúčastnil, príslušníci zboru väzenskej a justičnej stráže by ho priamo eskortovali do výkonu trestu. Svojou neúčasťou získal zopár hodín navyše. "Rozhodnutie je právoplatné. Súd vydá príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody odsúdeného," dodal hovorca krajského súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy