Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zomrela jedna z dvoch posledných cestujúcich Titaniku
Zdielať na
Zahraničie

Zomrela jedna z dvoch posledných cestujúcich Titaniku

Zdroj: wikipedia.org

Britka Barbara West Dainton sa dožila 96 rokov

Jeden z posledných dvoch pasažierov potopenej lode Titanik Britka Barbara West Dainton, zomrela vo veku 96 rokov v domove dôchodcov v anglickom meste Southampton.

Informoval o tom jeden z jej príbuzných. Zosnulú pochovali v pondelok. Dainton sa narodila v roku 1911 na juhu Británie. V čase plavby bola príliš mladá, aby si pamätala na katastrofu, pri ktorej prišiel o život aj jej otec.

Po nehode sa vrátila späť do Anglicka a po celý život sa vyhýbala publicite. Poslednou žijúcou osobu, ktorá prežila potopenie Titanicu je Elizabeth Gladys Dean. Mala dva mesiace, keď Titanik narazil do ľadovca v Atlantickom oceáne.

JoshLemonLyman

Titanik bol vo svojej dobe výnimočnou loďou, ktorá sa plavila z Európy do New Yorku. Loď začali stavať v roku 1909 a na vodu ju spustili o dva roky neskôr. Jej prvá a zároveň posledná plavba sa začala 12. apríla 1912.

Bola 269 metrov dlhá, 28 metrov široká a 8 palúb dosahovalo výšku jedenásť poschodovej budovy. Po zrážke s ľadovcom sa začala loď potápať a po 2 hodinách a 40 minútach sa potopila.

Napriek svojej jedinečnosti nemal Titanic na palube dostatočný počet záchranných člnov a tak pri potopení zomrelo vo vodách Atlantiku vyše 1500 osôb.

Zdielať na

Najčítanejšie správy