Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Otec strelkyne v sídle YouTube políciu varoval: Moja dcéra ich nenávidela
Zdielať na

Otec strelkyne v sídle YouTube políciu varoval: Moja dcéra ich nenávidela

Archívna reportáž

SAN BRUNO / Otec strelkyne, ktorá vyčíňala pri sídle YouTube tvrdí, že sa incidentu dalo predísť. Deň pred streľbou totiž kontaktoval políciu, aby mu pomohli nájsť dcéru. Pri tom ich varoval, že by mohla ísť do centrály YouTube, pretože tú spoločnosť podľa jeho slov nenávidela.

V utorok o druhej ráno policajti Nasim Aghdam našli. Spala v aute v meste Mountain View vzdialenom od YouTube 25 kilometrov. Zavolali jej rodine, no nezadržali ju. Podľa polície bola "pod kontrolou". Len o desať hodín neskôr podľa vyšetrovateľov vošla na terasu sídla spoločnosti a začala strieľať, pričom troch ľudí zranila a potom obrátila zbraň proti sebe.

Motív strelkyne je predmetom vyšetrovania. Niektoré médiá uviedli, že jedným z postrelených bol jej priateľ, ktorý pre YouTube pracoval a s ktorým sa mala ráno pohádať. Vyšetrovatelia ale uviedli, že zatiaľ nemajú žiaden dôkaz o tom, že by niekoho z postrelených poznala, alebo žeby si obete vyberala cielene.

Spoločnosť kritizovala, že ju cenzurujú

Aghdam sa už niekoľko mesiacov sťažovala, že YouTube cenzuruje jej videá a že jej odmietajú platiť. "Na YouTube ani na inej stránke, kde sa zdieľajú videá, nie je zaistená rovnaká príležitosť k rastu. Váš kanál porastie len ak to budú oni chcieť," kritizovala spoločnosť na svojej webovej stránke. 

Ako uviedol portál IDnes.cz, v januári 2017 zverejnila video, v ktorom sa sťažovala, že YouTube filtruje jej obsah, čo vedie k tomu, že má nižšiu sledovanosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy