Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Chlapec (13) padol do kanalizácie. Stovka hasičov zasahovala 13 hodín
Zdielať na

Chlapec (13) padol do kanalizácie. Stovka hasičov zasahovala 13 hodín

LOS ANGELES / Ľudia hovoria, že to bol veľkonočný zázrak. Trinásťročný chlapec spadol do kanalizácie. Záchranári boli v akcii celú noc. Po takmer 13 hodinách ich zaplavil pocit šťastia a spokojnosti.

Chlapec spadol do odtokového potrubia, keď sa naháňal s kamarátmi. Na miesto prišla stovka hasičov a mali čo robiť.  "Čo najrýchlejšie sme sa tam snažili dostať kameru, aby sme sa vedeli lepšie zorientovať a zistiť, či je nažive. Potom sme chlapcovi podali mobil. Zavolal rodine a potom sme s ním komunikovali aj my," uviedol hovorca hasičov Erik Scott.

Trvalo to takmer 13 hodín. Rodina si vyšla na piknik. Jesse sa s bratrancami odišiel hrať bez dozoru. Chlapci sa zatúlali aj na pozemok k starej opustenej budove, kde nemali čo robiť. Upozorňovala na to aj tabuľa na oplotení, kde bol Zákaz vstupu. Napriek tomu tam išli a po pár minútach sa začal boj o život. "Bolo tam toxické prostredie. Boli sme si vedomí, že každá minúta tam ho vzďaľuje od prežitia," povedal Scott.

Po dlhých hodinách ho bezpečne vytiahli a odviezli do nemocnice. Neutrpel žiadne vážne zranenia a v súčasnosti je už späť doma. "Myslel som si, že tam umriem. Kričal som o pomoc a celý čas som sa modlil k Bohu. Tie splašky ma unášali. Viem plávať, ale tam to bolo nemožné," uviedol zachránený chlapec Jesse Hernandez. Za svoj život vďačí hasičom. Tí skutočne urobili všetko preto, aby chlapca zachránili.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy