Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hasiči zasahovali v Dunaji. Pomáhali autobusu z rieky
Zdielať na

Hasiči zasahovali v Dunaji. Pomáhali autobusu z rieky

Archívna reportáž

BUDAPEŠŤ / Turisti si prehliadku Budapešti môžu vychutnať rôznymi spôsobmi. Ak sa im žiada všetko v jednom. Môžu si zvoliť obojživelný autobus, ktorého súčasťou cesty je aj výhliadková plavba. Pri tej neďeľnajšej museli zasahovať hasiči.

 Vrcholom výhliadkovej cesty je, keď autobus vstúpi do Dunaja v úseku a funguje ako vyhliadková loď. V nedeľu večer boli práve k takejto turistickej atrakcii privolaní hasiči. Autobus spoločnosti River Ride totiž uviazol v Dunaji a nemohol sa dostať naspäť na breh. Problémom bola údajná porucha a hasiči museli evakuovať cestujúcich na breh. Počas udalostí sa nikto nezranil. 

Prehliadka, ktorá bola spustená od roku 2009, na svojej internetovej stránke prezentuje, že: "Podľa mnohých najväčšou výhodou je, že môžeme ísť do Dunaj. Myslíme si, že dôležitejšie je, že z neho môžeme aj vyjsť." Paradoxne, problém bol, že vozidlo sa nemohlo dostať von z vody. Podľa získaných informácií , k problému došlo v mestskej časti 13, na konci ulice Dráva. 

Šéf spoločnosti River Ride v pondelok vyhlásil, že si nemyslí, že došlo k technickej chybe a že autobus vyšiel z vody bez cudzej pomoci. Do vody sa ale musel vrátiť ešte raz, aby bol schopný dostať sa na breh. "Za 8,5 roka fungovania sme z vody úspešne vyšli 11.000-krát," dodal pre index.hu podľa šéf spoločnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy